Odbor neće pokretati postupak za razrješenje Ivanovića

Predsjednik Odbora Radivoje Lala Nikčević (DPS) saopštio je da je podgoričko tužilaštvo dostavilo informaciju da je, po prijavi bivše članice Savjeta RTCG Slavice Striković, formiran predmet protiv Ivanovića, zbog falsifikovanja isprava tokom postupka prijavljivanja za mjesto u Savjetu
76 pregleda 0 komentar(a)
Darko Ivanović, Foto: Savo Prelević
Darko Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.03.2015. 15:14h

Skupštinski Administrativni odbor odlučio je juče da neće pokretati proceduru razrješenja Darka Ivanovića iz Savjeta Agencije za elektronske medije, što je ranije inicirala “NVO saradnjom do cilja”.

Predsjednik Odbora Radivoje Lala Nikčević (DPS) saopštio je da je podgoričko tužilaštvo dostavilo informaciju da je, po prijavi bivše članice Savjeta RTCG Slavice Striković, formiran predmet protiv Ivanovića, zbog falsifikovanja isprava tokom postupka prijavljivanja za mjesto u Savjetu.

Objasnio je da je Upravni sud odbio tužbu Strikovićeve protiv odluke Skupštine o imenovanju Ivanovića.

Zbog svega toga, Odbor je odlučio da sačeka odluku suda. Predsjednik Upravnog odbora Koalicije NVO Saradnjom do cilja” Goran Đurović ranije je uputio zahtjev odboru da pokrene postupak razrješenja Ivanovića u skladu Zakonom o elektronskim medijima. Njime je precizirano da Skupština razrješava člana Savjeta, ukoliko se utvrdi da je prilikom imenovanja dao netačne podatke, ili je propustio da iznese podatke i okolnosti bitne za imenovanje.

On smatra da je Ivanović učinio upravo to, jer je dao izjavu da nije u konfliktu interesa, iako je vlasnik Agencije Media N-Gage koja u koprodukciji sa RTCG proizvodi emisiju “Robin Hud”.

Bonus video: