Bivši prosvjetni inspektor sada je savjetnik za gimnazije u Ministarstvu prosvjete

Anđić je javnosti poznat i po istrazi koju je vodio u cetinjskoj Gimnaziji za vrijeme štrajka đaka, koji nijesu dozvolili smjenu direktora...
307 pregleda 12 komentar(a)
Miomir Anđić, Foto: Arhiva Vijesti
Miomir Anđić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.03.2015. 06:23h

Bivši glavni prosvjetni inspektor Miomir Anđić odnedavno je savjetnik za gimnazije u Ministarstvu prosvjete, saznaju “Vijesti”.

On je na tom mjestu zamijenio Veselina Bakića, koji je krajem godine otišao u penziju.

Anđić je javnosti poznat i po istrazi koju je vodio u cetinjskoj Gimnaziji za vrijeme štrajka đaka, koji nijesu dozvolili smjenu direktora...

Sredinom prošle godine, Anđić je “iz ličnih razloga”, podnio ostavku na funkciju glavnog prosvjetnog inspektora, nakon što je Komisije za sprečavanja sukoba interesa nekoliko mjeseci zahtijevala da bude razriješen dužnosti. Komisija je utvrdila da Anđić krši Zakon po osnovu nespojivosti funkcija, jer je, iako je obavljao dužnost glavnog inspektora, sve vrijeme predavao na privatnom Univerzitetu “Mediteran”.

Penzionisani profesor podgoričke Medicinske škole Milan Kovačević je protiv Anđića nedavno podnio krivičnu prijavu podgoričkom tužilaštvu, optužujući ga za zloupotrebu službenog položaja i nesavjestan rad u službi. Kovačević u prijavi, između ostalog, tvrdi da je Anđić naložio upravi škole da ga otpusti i to na osnovu falsifikovanih anonimnih upitnika, koji su navodno popunjavali učenici.

Tvrdi da je bivši prosvjetni inspektor to učinio uz pomoć svoje supruge Gorice Anđić, pomoćnice direktora Medicinske škole, kako bi na njegovo mjesto - nastavnika matematike, zaposlio svoju snahu Milicu Anđić.

Anđić je ranije saopštio “Vijestima” da je postupao na osnovu anonimne prijave, koju je Prosvjetnoj inspekciji na postupanje dostavila Uprava za antikorupcijsku inicijativu, odbacivši sve optužbe.

Bonus video: