Gojković za raskid ugovora sa turskom firmom

"Nezadovoljan sam onim što sam vidio i mislim da smo sve bliže raskidu ugovora sa turskom firmom. To je moje lično mišljenje i procjena“, kazao je Gojković
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.03.2015. 17:51h

Predsjednik Opštine, Nikola Gojković, nakon obilaska gradilišta kolektora na Šetalištu od hotela Plaža do Meljina gradilišta na rivijeri, konstatovao je da se „ne radi tempom koji smo mi zahtijevali i očekivali“.

"Nezadovoljan sam onim što sam vidio i mislim da smo sve bliže raskidu ugovora sa turskom firmom. To je moje lično mišljenje i procjena“, kazao je Gojković i najavio da „zvaničan stav tek treba da se donese".

On je kazao da će uvažiti i mišljenje saradnika, a posebno izvještaj eksperta za Fidik ugovore koga je angažovala KFW banka, koji će biti dostavljen do 27. marta.

Odbornici SO Herceg Novi su na posljednjem zasjedanju bili jedinstveni da radovi na izgradnji kolektora za odvođenje otpadnih voda nedopustivo kasne, što prouzrokuje direktnu i indirektnu štetu gradu i građanima, koja će biti posebno izražena početkom turističke sezone.

Zato je jednoglasno usvojen zaključak da se moraju formirati nezavisni ekspertski timovi koji će „pročešljati„ ugovor sa pravnog i finansijskog aspekta sa turskom firmom, ali i podnijeti izvještaj o stanju, kvantitetu i kvalitetu izvedenih radova sa komentarom svih tehničkih rješenja i glavnog projekta.

Podsjećmo da su predstavnici turske kompanije obećali da će najveći dio posla završiti prije ljeta.

"Pobrinućemo se da za vrijeme turističke sezone ne bude nikakve gradnje na Šetalištu", kazala je prije desetak dana predstavnica kompanije Rozite Adiguzel.

Galerija

Bonus video: