Opština Pljevlja još nema dozvolu za toplanu

Neizvjesno je da li će gradnja biti završena i naredne godine
286 pregleda 1 komentar(a)
Kotlarnica Skerlićeva ulica, Foto: Goran Malidžan
Kotlarnica Skerlićeva ulica, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 08.10.2018. 10:41h

Izgradnja gradske toplane u Pljevljima još nije počela, iako je Direkcija javnih radova još u julu potpisala ugovor s izvođačem radova pljevaljskom firmom "Tim company".

Žarko Ćetković iz Direkcije kazao je “Vijestima” da izgradnja kasni jer Opština još nije dobila građevinsku dozvolu koju izdaje Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

"Čim Opština dobije dozvolu, radovi će početi u roku od sedam dana”, tvrdi Ćetković.

Opština Pljevlja je od Ministarstva dobila urbanističko-tehničke uslove dobila krajem jula, a mjesec kasnije podnijela je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole. Nekoliko dana kasnije, iz Ministarstva su od Opštine tražili dopunu dokumentaciju u roku od pet dana ili će odbiti zahtjev.

Opština je, prema informacijama “Vijesti”, Ministarstvu dostavila tražena dokumenta.

Prema ugovoru koji je potpisala Direkcija, rok završetka radova je sedam mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Iako su iz lokalne uprave ranije više puta uvjeravali građane da će gradska toplana biti izgrađena najkasnije 2018, neizvjesno je da li će posao biti završen i naredne godine. Iz Direkcije su saopštili da je završetak obje faze toplane planiran za 2019.

Nova toplana gradiće se u naselju Radosavac. Nakon njene izgradnje biće zatvorena kotlarnica u Skerlićevoj ulici koja je označena kao jedan od glavnih zagađivača vazduha u tom gradu.

Prvu fazu toplane gradiće preduzeće Tim kompani, blisko Darku Šariću, kojem se u Beogradu sudi za šverc narkotika. Tim kompani dostavilo je najpovoljniju ponudu na tenderu koji je Direkcija raspisala još krajem prošle godine.

U prvoj fazi gradiće se samo građevinski dio, dok će tender za nabavku opreme, kako je “Vijestima” saopšteno iz Direkcije, biti naknadno raspisan.

Bonus video: