Vandali na Gorici lome kante, kradu poklopce

Jedno od najljepših mjesta za rekreaciju u Podgorici na meti je lopova, ali i nemarnih građana koji lome mobilijar
134 pregleda 11 komentar(a)
Gorica, Foto: Čitalac "Vijesti"
Gorica, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 23.03.2015. 09:01h

Polomljene drvene i metalne korpe za otpad, stubovi za rasvjetu i otvorene šahte za kanalizaciju prizor je koji ljubitelji prirode mogu vidjeti na brdu Gorica u Podgorici.

Jedno od najljepših mjesta za rekreaciju u Podgorici na meti je lopova, ali i nemarnih građana koji lome mobilijar i bacaju smeće po zelenilu.

Sa druge strane, prije dva dana, kada su čitaoci “Vijesti” i napravili fotografije koje pokazuju u kakvom je stanju brdo Gorica, održana je i prva proljećna akcija čišćenja koju je organizovalo “Udruženje ljubitelja Gorice i prirode”.

Tom prilikom oko 100 osnovaca iz škole “Pavle Rovinski”, ali i članovi volonterskog kluba Gimnazije “Slobodan Škerović” sakupili su velike količine drvenog otpada.

Predstavnik “Udruženja ljubitelja Gorice i prirode” Zoran Bojović saopštio je da to udruženje tradicionalno, svake subote od 10 do 11 sati organizuje građanske akcije uređenja Gorice, a da je posljednja bila najmasovnija i 45. po redu.

“Pozivamo sve zainteresovane građane Podgorice da nam se pridruže”, glasio je apel Bojovića. Akcije čišćenja brda Gorice organizuju i službe Glavnog grada.

Tako je u oktobru preko 100 oštećenih stabala uklonjeno tokom akcije čišćenja i uređenja park šume na Gorici u zajedničkoj akciji u kojoj su učestvovali radnici službi zaštite Glavnog grada i Opštine Bar, podgoričkog “Zelenila” i barskog preduzeća “Komunalne djelatnosti”.

Bonus video: