„Čarobnjak iz Oza“ očarao mališane

Direktorica Gradskog pozorišta je zahvalila kompaniji što je prepoznala značaj kampanje da što veći broj djece uživa u pozorišnim predstavama
0 komentar(a)
Čarobnjak iz Oza
Čarobnjak iz Oza
Ažurirano: 22.03.2015. 11:52h

Djeca iz dječijeg doma „Mladost“ iz Bijele, djeca zaposlenih u Mercatoru i Rodi i autori nagrađenih radova na likovnom konkursu, zajedno su proslavili Svjetski dan pozorišta u KIC-u Budo Tomović.

Tim povodom na velikoj sceni pročitana je ovogodišnja poruka Međunarodnih mreža za razvoj pozorišta za djecu i mlade i razvoj lutkarstva, koja se na ovaj dan čita u cijelom svijetu. Nakon toga, oko 500 mališana gledalo je hit predstavu „Čarobnjak iz Oza“, a utisci djece bili su i više nego pozitivni.

U susret Svjetskom danu pozorišta za djecu Mercator i Gradsko pozorište organizovali su i likovni konkurs u okviru kojeg je nagrađeno 25 autora, a koji su osim izložbe u holu KIC-a, nagrađeni sa pet tablet računara, deset poklon paketa i ulaznicama za predstavu.

Ivana Mrvaljević, direktorica Gradskog pozorišta je zahvalila kompaniji Mercator što je prepoznala značaj kampanje da što veći broj djece uživa u pozorišnim predstavama.

„Pozorište razbuđuje maštu, uči djecu ljudskoj motivaciji i psihologiji, ono je iskustvo za cijelu porodicu, zbližava ljude, razvija igru i socijalne vještine i na kraju samo u prostoru teatra neke nevjerovatne slike o kojima djeca maštaju oživljavaju iz tame. Drago nam je što nismo usamljeni u namjeri da sto više djece dobije priliku da doživi nezaboravan, upečatljiv susret sa pozorištem“, kazala je Mrvaljević.

Bonus video: