Podgorica: Barake u Mojkovačkoj će rušiti za dva mjeseca

Jovović kazala da se pijaca neće graditi na tom prostoru, već na parceli u Ulici Avda Međedovića
149 pregleda 1 komentar(a)
barake, Mojkovačka, Foto: Boris Pejović
barake, Mojkovačka, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.03.2015. 17:22h

Barake u Mojkovačkoj ulici na Starom aerodromu, gdje živi dvadesetak porodica, biće srušene najvjerovatnije za dva mjeseca.

Kako su objasnili stanovnici, prošlog mjeseca službenica Glavnog grada ih je posjetila i kazala da će naselje srušiti krajem maja ili početkom juna.

“Ne sjekirajte se, ruše nas već deset godina, pa smo evo još tu. Nema od toga ništa”, kazala je starija građanka novinarima “Vijesti”.

Dio baraka srušen je kada je građena polukružna saobraćajnica na Starom aerodromu kod “Tehnomaxa”, a stanari su dobili smještaj u Zagoriču.

“Ovo je stvarno ruglo grada i treba da se ukloni, ali nadam se da nas neće ostaviti na ulici, već da će pronaći smještaj i za nas, jer ovdje samo pet porodica ima rješenje”, kazala je mještanka koja nije željela da joj se ime pominje u javnosti.

Reporteri “Vijesti” vidjeli su da je porušen dio barake, koja gleda na Bulevar Pera Ćetkovića, dok je drugi dio useljen.

Mještani tvrde da će ove godine početi gradnja nove gradske tržnice i velikog parkinga na mjestu baraka, zbog čega će i početi sa rušenjem.

Portparolka "Tržnica i pijaca" Biljana Jovović je, međutim, kazala da se nova pijaca neće graditi na prostoru pomenutog naselja, već na praznoj parceli u Ulici Avda Međedovića.

Ona nije mogla precizirati kada će biti raspisan tender za izgradnju tržnice, ali da će sigurno biti u prvoj polovini godine, odnosno naredna tri mjeseca.