Profesorima i saradnicima UCG dodijeljene povelje o članstvu i nagrade CANU

"Pored povelja o članstvu, uručene su i tri nagrade iz Fonda CANU za podsticanje naučnog i umjetničkog podmlatka Crne Gore za prošlu godinu, od kojih su dvije pripale predstavnicima UCG", kaže se u saopštenju.
799 pregleda 0 komentar(a)
Crnogorska akademija nauka i umjetnosti, Foto: Univerzitet Crne Gore
Crnogorska akademija nauka i umjetnosti, Foto: Univerzitet Crne Gore
Ažurirano: 15.02.2019. 19:13h

Predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti (CANU), Dragan Vukčević, uručio je 17 povelja o članstvu u CANU novim vanrednim i redovnim članovima, među kojima je devet uručeno profesorima Univerziteta Crne Gore (UCG).

Kako je saopšteno iz UCG, povelje su uručene na posebnoj sjednici Skupštine CANU, koja je održana u četvrtak.

„Pored povelja o članstvu, uručene su i tri nagrade iz Fonda CANU za podsticanje naučnog i umjetničkog podmlatka Crne Gore za prošlu godinu, od kojih su dvije pripale predstavnicima UCG“, kaže se u saopštenju.

Novi redovni članovi CANU su profesor na Elektrotehničkom fakultetu Igor Đurović, profesori na Prirodno-matematičkom fakultetu Predrag Miranović, Vukić Pulević i Svjetlana Terzić, profesor na Muzičkoj akademiji Žarko Mirković, profesor na Medicinskom fakultetu Goran Nikolić, profesor na Filozofskom i Fakultetu političkih nauka Šerbo Rastoder i profesor na Pravnom fakultetu Zoran Rašović.

Za vanrednog člana CANU izabran je profesor Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, Siniša Jelušić.

"Dvije od ukupno tri nagrade za podsticanje naučnog i umjetničkog podmlatka Crne Gore dodijeljene su Maši Ždralević, biologu, rukovodiocu Centra za naučno-istraživački rad na Medicinskom fakultetu UCG i Dušanu Kasalici, reditelju, studentu master studija i saradniku u nastavi na Fakultetu dramskih umjetnosti UCG", navodi se u saopštenju.

Povelje su uručene i novim redovnim članovima CANU: akademiku Jevremu Brkoviću, akademiku Veselinu Vukotiću i akademiku Niku Martinoviću.

Ppovelje o članstvu u CANU uručene su i novim vanrednim članovima CANU, prof. dr Vasu Antunoviću, Branku Baletiću, Mileti Bojoviću i prof. dr Zoranu Stojanoviću.

Bonus video: