Dirkes: Postignuti rezultati Crne Gore za poštovanje

Đukanović je, kako se navodi, ukazao na spremnost za intenziviranjem saradnje, posebno u oblasti obrazovanja i nauke, kroz nastavak programa stipendiranja nadarenih studenata
1 komentar(a)
Norbert Bekman Dirkes, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Norbert Bekman Dirkes, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 18.03.2015. 18:44h

Crna Gora je, od obnove nezavisnosti, postigla rezultate koji zaslužuju poštovanje, poručio je novoimenovani direktor Predstavništva Fondacije Konrad Adenauer za Crnu Goru i Srbiju, Norbert Bekman Dirkes.

On se danas, povodom preuzimanja dužnosti, sastao sa premijerom Milom Đukanovićem.

“Dirkes je istakao da je Crna Gora u proteklih devet godina, od obnove nezavisnosti, ostvarila izuzetne rezultate koji zaslužuju veliko poštovanje i istovremeno pozdravio dosadašnju uspješnu saradnju Fondacije Konrad Adenauer sa Vladom i institucijama Crne Gore”, navodi se u saopštenu Biroa za odnose sa javnošću.

Đukanović je, kako se navodi, ukazao na spremnost za intenziviranjem saradnje, posebno u oblasti obrazovanja i nauke, kroz nastavak programa stipendiranja nadarenih studenata.

“Sagovornici su se saglasili da su kontinuirano ulaganje i rad sa mladima i kreiranje mogućnosti za njihovo usavršavanje, veoma značajni za njihovo dalje obrazovanje, zapošljavanje i unapređenja privrede i ekonomije”, navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka, sagovornici su, kako je saopšteno, razgovarali i o daljoj saradnji Crne Gore i Fondacije Konrad Adenauer u kontekstu integracija Crne Gore u EU i NATO.

“Dogovoren je nastavak kontakata u narednom periodu i realizacija konkretnih aktivnosti na planu razmjene iskustava i ekspertize u identifikovanim oblastima od interesa za obje strane”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: