Invalidi rada iz Rožaja se obradovali odlasku Boškovića

"Očekujemo da spriječi dodijeljivanje 400.000 eura nacionalnoj TO, koja će biti utrošena za organizovanje žurki budvanskih tajkuna, dok hiljade zahtijeva socijalno ugroženih vape za pomoć“, rekao je Murić
76 pregleda 0 komentar(a)
Invalidi rada Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Invalidi rada Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 18.03.2015. 17:12h

Invalidi rada iz Rožaja podržali su izbor Zorice Kovačević na mjesto ministra rada i socijalnog staranja. Od nje očekuju „da se, za razliku od prethodnika, okrene socijalnim problemima građana, invalida rada i penzionera na sjeveru Crne Gore“.

Predsjednik Udruženja invalida rada Hajran Murić je kazao da je njegove kolege obradovao odlazak ministra Predraga Boškovića sa tog mjesta, što je bio i jedan od zahtijeva sa rožajskih protesta.

„Od Kovačević očekujemo i da smijeni Boškovićevog savjetnika Dragana Đukanovića, koji je najgrublje vrijeđao gradjane Rožaja prilikom jedne njihove posjete Ministarstvu u borbi za prava koja im pripadaju. Očekujemo i smjenu PR Ministarstva rada i socijalnog staranja Marije Jovović koje je na svojoj FB stranici vrijeđala i diskriminisala osobe sa govornim manama,“ rekao je Murić.

Invalidi rada, kazao je on, očekuju od Kovačević da naloži reviziju svih rješenja o penzijama koje je donio Bošković za članove i simpatizere DPS–a.

„Očekujemo da se ispitaju i sva rješenja sa kojim su ukinuta socijalna primanja na hiljade porodica sa sjevera zbog kojih je na hiljade djece ostalo bez hljeba. Očekujemo da spriječi dodijeljivanje 400.000 eura nacionalnoj TO, koja će biti utrošena za organizovanje žurki budvanskih tajkuna, dok hiljade zahtijeva socijalno ugroženih vape za pomoć“, rekao je Murić.

On je pozvao Kovačević da obavi ono što njen prethodnik nije, da državnim tužilaštvima dostavi dokaze o nezakonitostima koje su se dešavale u centrima za socijalni rad, a koje se odnose na krivična djela zloupotreba službenog položaja, davanje i primanje mita radi pribavljanja lične koristi.

Bonus video: