Osuda skrnavljenja fasade džamije u Sutivanu

1 komentar(a)
Džamija u Sutivanu, Foto: Jadranka Ćetković
Džamija u Sutivanu, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 18.03.2015. 16:46h

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava osudilo je skrnavljenje fasade džamije u Sutivanu i pozvalo nadležne da što prije otkriju i krivično procesuiraju počinioca ili počinioce ovog djela.

"Napad na bogomolju i svetinju zaslužuje najoštriju sankciju. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, odnosno Direktorat za odnose sa vjerskim zajednicama, poziva nadležne organe da zaštite vjernike i vjerske objekte Islamske zajednice u Crnoj Gori i da vjernicima omoguće nesmetano ostvarivanje svih vjerskih prava i sloboda", navodi se u saopštenju Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Crna Gora, kako se dodaje Ustavom i zakonima, garantuje slobodu vjeroispovijesti svakom građaninu,a vjerskim zajednicama slobodu djelovanja.

"Ministarstvo za ljudska i manjinska prava podsjeća javnost da Crna Gora baštini vjekovnu toleranciju i istinsko poštovanje između različitih vjera, kao i da ovakvi vandalski incidenti ne mogu ugroziti dobre međuvjerske odnose koji su jedna od potvrđenih vrijednosti multikonfesionalne i multietničke Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: