Već 12 dana bez struje Gornja Morača, Rovci i Prekobrđe

„U Gornjom Morači je angažovano 40 radnika sa mehanizacijom koji rade na kopanju rupa, razvlačenju i podizanju stubova na dalekovodnoj trasi od preko 10 km. Na tom području području smo dopremili 130 stubova. Bez napona je 13 stubnih trafo-stanica. Minula dva dana angažovane su i dvije ekipe elektromontera ali se još ne može reći kada će područje Gornje Morače dobiti struju," kažu u „Elektrodistribuciji“
227 pregleda 1 komentar(a)
Kolašin struja, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin struja, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 18.03.2015. 16:46h

Oko 600 potrošača na području kolašinske opštine i dalje su bez struje.

Već 12 dana, od zadnjeg nevremena, prekinuto je snabdijevanje elektirčnom energijom u Gornjoj Morači, Rovcima i Prekobrđu.

Prije dva dana struju su dobile Crkvine, a juče Ravni. Kako su kazali u kolašinskoj „Elektrodistribuciji“, najviše oborenih stubova je bilo na području Gornje Morače, gdje je bez struje 487 potrošača.

„U Gornjom Morači je angažovano 40 radnika sa mehanizacijom koji rade na kopanju rupa, razvlačenju i podizanju stubova na dalekovodnoj trasi od preko 10 km. Na tom području području smo dopremili 130 stubova. Bez napona je 13 stubnih trafo-stanica. Minula dva dana angažovane su i dvije ekipe elektromontera ali se još ne može reći kada će područje Gornje Morače dobiti struju," kažu u „Elektrodistribuciji“.

Problem električarima predstavljaju neočišćeni putevi u Rovcima, pa do objekata elektroprenosnog sistema u tom dijelu opštine nijesu mogli. Baze napona u Rovcima je osam stubnih trafo-stanica. Tek prije nekoliko dana struju su dobili u Ockoj Gori, Trešnjici, Cerovici, Međuriječju, Buljama, Andrijevu, Mrtvom Dubokom i Smolicama.

U tim selima kvraovi su otklonjeni na 60 stubova.

Baz napona su i područja Sela, Uljara,Sreteške Gore, Drijena, Smire i Poda.Do sada je na ovom području ugrađeno preko 70 dalekovodnih stubova.

Mještani sela koja su bila bez struje , kako kažu u Elektrodistribuciji, mnogo su pomagali radnicima tog preduzeća u otklanjanju kvarova na terenu.

Bonus video: