Zahtjevi ministru zdravlja: Saopštiti imena direktora koji su slali lažne izvještaje

Udruženje Roditelji danas je aktiviralo online peticiju čijim potpisivanjem roditelji i ostali građani mogu pružiti javnu podršku roditeljima beba, koje su krajem prošle godine inficirane u bjelopoljskoj bolnici
2 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2015. 14:17h

Predstavnici 16 nevladinih organizacija danas su uputili zahtjev Ministarstvu zdravlja da najhitnije započne dijalog sa roditeljima koji protestuju ispred bjelopoljske bolnice, kako bi se spriječilo dalje ugrožavanje njihovog zdravlja.

Članovi NVO Krug života, Građanske alijanske, Udruženja Roditelja, MANS-a, CAZAS-a, Foruma MNE, Zida, 4Life, Udruženjem starih zanata i vještina “Nit”, CEDEM-a, Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore, Centra za obuku i obrazovanje COO CG, Banke hrane, GBO, Alfa Centra i BRAIN-a pozvali su danas taj resopr da u što kraćem roku dostavi analizu mikrobioloških briseva od 2007. do 2014. godine iz bolnica u Nikšiću, Koru, Cetinju, Baru, Beranama, Bijelom Polju i Kliničkog centra Crne Gore.

Predsjednik NVO “Krug života” Dejan Cvijanović rekao je da traže da se objelodane imena direktora medicinskih ustanova, koji su prema ranijim tvrdnjama predstavnika MZ Mensuda Grbovića i Sanje Simović, slali lažne izvještaje o stanju u ustanovama.

NVO zahtjevaju od Tužilaštva da zbog osjetljivosti slučaja i tragičnog epiloga što brže i efikasnije sprovedu istržane radnje, a od Ljekarske komore da procesuiraju slučajeve u kojima je utvrđena ili postoji osnovana sumnja u stručan i savjestan rad ljekara, kao i da javnost obavijeste o preduzetim aktivnostima u cilju zaštite ljekarske profesije.

Od ljekara Zvonka Puletića, Hake Tahirović, ali i bivšeg direktora bolnice Tomislava Jeremića traže da u skladu sa moralnim normama ponovo razmotre dobrovoljno i privremeno izuzeće sa radnog mjesta dok se njihova nevinost ili krivica utvrdi u pokrenutom postupku.

Peticija podrške roditeljima inficiranih beba

Udruženje Roditelji danas je aktiviralo online peticiju čijim potpisivanjem roditelji i ostali građani mogu pružiti javnu podršku roditeljima beba, koje su krajem prošle godine inficirane u bjelopoljskoj bolnici.

“Ne smijemo dozvoliti da i jedan život ubuduće bude prekinut, ponajmanje zbog razloga koji su se desili u bjelopoljskoj bolnici, koji su do sada poznati”, piše u peticiji.

Peticija se može potpisati na portalu Roditelji.me, na linku: http://bit.ly/1xegxo2 , a prikupljeni potpisi biće predati Ministarstvu zdravlja u ponedjeljak, 23. marta.

Galerija

Bonus video: