Odbor danas o štrajku roditelja u Bijelom Polju

“Nadam se da ćemo kroz konstruktivnu raspravu doći do zaključaka kako bi sugerisali nadležnim državnim organima i roditeljima da nađemo zakonsko rješenje da bi tako pomogli u rješavanju problema u Bijelom polju”
52 pregleda 5 komentar(a)
štrajk, roditelji, Foto: Screenshot (YouTube)
štrajk, roditelji, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 18.03.2015. 06:44h

Sjednica Odbora za zadravstvo, rad i socijalno staranje povodom štrajka roditelja inficiranih beba u bjelopoljskoj bolnici, biće održana danas.

Tema sjednice biće određivanje Odbora povodom novonastale situacije u Bijelom Polju.

Grupa opozicionih poslanika zatražila je u ponedjeljak hitnu sjednicu Odbora, zbog štrajka glađu roditelja beba inficiranih u bjelopoljskoj bolnici.

Predsjednik Odbora, Zoran Jelić apelovao je danas da roditelji koji protestuju u Bijelom Polju prekinu štrajk glađu.

Jelić je poručio da će Odbor učiniti sve da pomogne roditeljima da riješe tu situaciju.

“Nadam se da ćemo kroz konstruktivnu raspravu doći do zaključaka kako bi sugerisali nadležnim državnim organima i roditeljima da nađemo zakonsko rješenje da bi tako pomogli u rješavanju problema u Bijelom Polju”, rekao je on agenciji MINA.

Kako je najavljeno, nevladina organizacija Krug života će u saradnji sa partnerskim organizacijama ispred Ministarstva zdravlja pročitati zahtjeve, koji se odnose na situaciju sa bebama koje su inficirane u bjelopoljskom porodilištu.

Predstavnici nevladinog sektora zatražiće od Ministarstva zdravlja da najhitnije počne dijalog sa roditeljima koji protestuju ispred Opšte bolnice u Bijelom Polju, kako bi se našlo prihvatljivo rješenje, u cilju sprečavanja daljeg ugrožavanja njihovog zdravlja.

Bonus video: