Pripadnici Prvog kontigenta doputovali u Podgoricu

55 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2015. 17:22h

Pripadnici Prvog kontingenta Vojske Crne Gore (VCG), koji su od septembra prošle godine bili anagažovani u Avganistanu, doputovali su danas u Podgoricu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, svečani doček pripadnika Prvog kontingenta iz misije “Resolute Support” upriličen je na Vojnom aerodromu u Golubovcima.

"Pripadnici Prvog kontingenta su, u periodu od 1. septembra do 31. decembra prošle godine, bili angažovani u okviru mandata ISAF misije, a od 1. januara ove godine u okviru mandata nove 'Resolute Support' misije", kazali su iz Ministarstva.

Na svečanosti na vojnom aerodromu govorili su načelnik Generalštaba VCG, admiral Dragan Samardžić, kao i komandant kontingenta potpukovnik Nedžad Rujović.

Dočeku kontingenta prisustvovao je zamjenik ambasadorke SAD B. Bix Aliu sa sardanicima, kao i vojni ataše SAD u Crnoj Gori potpukovnik Darren Evans.

Svečanosti su prisustvovali i kolegijum ministra odbrane, kolegijum načelnika Generalštaba, kao komandanti i komandiri jedinica Vojske Crne Gore.

Galerija

Bonus video: