Nepoznati vandali bacili fekalije na džamiju u Sutivanu

BDZ u Bijelom Polju poziva svoj narod na strpljenje da ne nasijedaju na provokacije ekstremno radikalnih pojedinaca na ovim prostorima i da daju vremena svim nadležnim institucijama u Crnoj Gori da jako i efikasno reaguju i pronađu i osude aktere ovog vandalskog čina
85 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2015. 16:37h

Nepoznati vandali oskrnavili su su u četvrtak, renoviranu fasadu džamije u Sutivanu, bacivši na nju fekalije životinjskog porijekla.

U saopštenju za medije, predsjednik Bošnjačke demokratske zajednice BDZ Bijelo Polje Semir Hodžić kazao je da su ovim činom povrijeđeni svi Muslimani u Bijelom Polju i šire.

"Nakon napada na džamiju u Nedakusima kada je zabilježan sramni čin ometanja vjerskog obreda vidimo da je agresija na vjerske objekte muslimanskog življa nastavljena. Bitno je konstatovati da je prisutna ćutnja i sporo procesuiranje slučaja opštine Bijelog Polja, organa bezbjednosti i sudstva. Smatramo da je upravo takvo djelovanje (nedjelovanje) opštinskih i državnih organa bezbjednosti i sudstva dalo, slobodno može se reći, vjetar u leđa ekstremnim vandalima punim mržnje da skrnave vjerske objekte na ovim prostorima Sandžaka. Činjenica je da našem narodu nije lako gledati skrnavljenje njihovih vjerskih objekata i da to vraća sjećanje na sramna vremena društva na ovim prostorima u kojima su Bošnjaci preživjeli velike torture i genocide“, kaže se u saopštenju.

Pored te činjenice BDZ u Bijelom Polju poziva svoj narod na strpljenje da ne nasijedaju na provokacije ekstremno radikalnih pojedinaca na ovim prostorima i da daju vremena svim nadležnim institucijama u Crnoj Gori da jako i efikasno reaguju i pronađu i osude aktere ovog vandalskog čina.

"Istovremeno, BDZ u Bijelom Polju apeluje na sve nadležne ustanove koje su uključene u ovim procesima, pronalaženje i procesuiranje krivaca da budu agilniji i temeljni a na kraju i pravedni i osude sve skorašnje napade na vjerske objekte, i na taj način daju jasnu poruku da je ovo država svih naroda koji su bili konstituenti ove države i da zavređuju jednaka prava na sve pa i na zaštitu“, kazao je Hodžić i dodao da su džamije druge kuće Muslimana, i da će stati na braniku odbrane svojih kuća.

Galerija

Bonus video: