Ribočuvari napali eko patrolu na Cijevni?

Iz NVO su upozorili da su tokom obilaska kanjona Cijevne zatekli brojne krivolovce, istakavši da se ribolovna sezona otvara tek u aprilu
58 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2015. 17:05h

Članovi NVO "Za vode Podgorice" podnijeće krivičnu prijavu protiv ribočuvara Sportskog ribolovnog kluba (SRK) “Budućnost”, koji su ih, kako tvrde, napali dok su u nedjelju obilazili Cijevnu.

Tvrde da je policija spriječila fizički obračun, do kojeg je “moglo da dođe”, dok ribočuvari demantuju da su ih napali.

“Agresivnost koju su pomenuti 'ribočuvari' pokazali prema članovina naše 'eko patrole' zapanjuje. Umjesto da svoju energiju usmjere prvo prema ispunjavanju Zakonom propisanih obaveza o edukaciji, a onda i polaganju stručnog ispita, te se zatim u koštac hvataju sa brojnim krivolovcima, oni umišljeno i organizovano dovode u zabludu građane da je ribolov dozvoljen i u vrijeme zabrana”, saopštili su iz te NVO.

Iz SRK “Budućnost” tvrde da nije istina da su na bilo koji način napali članove eko patrole, već da su samo radili svoj posao.

“Tačno je da nam je prišla grupa građana i pokušala da nas legitimiše, na šta nemaju pravo, zbog čega smo to odbili i sve isprave i dokumentaciju pokazali policiji”, saopštili su, dodavši da “je suludo” da bilo koga napadnu u prisustvu policije”.

Iz NVO su upozorili da su tokom obilaska kanjona Cijevne zatekli brojne krivolovce, istakavši da se ribolovna sezona otvara tek u aprilu.

Iz SRK “Budućnost”, međutim, tvrde da se krivolovci mogu zateći na svim rijekama u Podgorici i da je posao lovočuvara da ih udalji i napiše prijave.

Rakočević : Samo jedna prijava zbog krivolova za godinu dana

Koordinator Eko patrole Ivan Rakočević kazao je da su iz SRK “Budućnost” za vrijeme cijele prošle godine podnijeli samo jednu prekršajnu prijavu za krivolov.

"Poređenja radi, na nivou Crne Gore je u toku prošle godine predato oko 300 prijava, od čega 70 krivičnih”, tvrdi Rakočević .

Predsjednik NVO “Za vode Podgorice” Nikola Novović upozorio je je da je riblji fond “i dalje pod velikim pritiskom krivolovaca”, dok se malobrojni članovi pomenutog kluba bave “uglavnom učestvovanjem na takmičenjima”.

Galerija

Bonus video: