Ignjatović nakon primljene infuzije: Nastavljam protest sa ostalim roditeljima

Salemović je rekao da je svjestan da sugrađani koji govore da očevi "štrajkuju glađu, a jedu čokoladice ispod šatora", treba da znaju da su ovoga puta njihovi ciljevi isuviše visoki, a životi djece važni, da bi mogli tako da se ponašaju
63 pregleda 0 komentar(a)
Ivica Ignjatović, Foto: Jadranka Ćetković
Ivica Ignjatović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 17.03.2015. 20:15h

Stanje očeva, koji peti dan štrajkuju glađu ispred bjelopoljske Bolnice, danas se naglo pogoršalo.

Ivica Ignjatović je završio na infuziji u Službi hitne pomoći, a probleme zbog iscrpljenosti ima i Eldin Salemović.

Ignjatović je kazao da je osjećao veliku mučninu u želucu i vrtoglavicu.

"Osjećam se bolje, nastaviću protest sa ostalim roditeljima", rekao je Ignjatović, nakon primljene infuzije.

On je ranije danas rekao da nije mogao više ni tečnost da uzimam, jer mu je bilo veoma muka, a da od 12 sati nije mogao da stoji na nogama.

Predrag Karišik je kazao da je stanje postalo alarmantno i da su veoma iscpljeni i malaksali, i da polako gube snagu čak i za kretanje.

"Ne znam koliko više možemo izdržati, ali i pored toga ne odustajemo od zahtjeva da se osumnjičeni ljekari udalje sa posla“, kazao je Karišik.

Salemović je rekao da je svjestan da sugrađani koji govore da očevi "štrajkuju glađu, a jedu čokoladice ispod šatora", treba da znaju da su ovoga puta njihovi ciljevi isuviše visoki, a životi djece važni, da bi mogli tako da se ponašaju.

Roditelje koji štrajkuju glađu ispred bjelopoljske Bolnice danas je posjetila Iva Pavlović iz Pokreta za promjene, kao i predstavnici Građanske alijanse. Pavlović je kazala da je došla i kao građanka, da podrži ljude koji se bore da istraju u svojim zahtjevima.

"Roditelji ovdje ne štrajkuju samo zbog sebe i za neku svoju pravdu. Tvrdim da su oni ovdje zbog nas i da se bore za Crnu Goru. Ovdje nešto mora da se promijeni. Mi od oktobra prošle godine upozoravamo javnost Crne Gore da u našim porodilištima nešto nije kako treba, počev od onih doručaka koje smo dijelili ispred Skupštine i ispred Ministarstva zdravlja, što je bio samo uvod. Na kraju se dogodila tragedija u Bijelom Polju. Takođe moram napomenuti da ovo nije jedina tragedija u Crnoj Gori. Ranije je bio isti slučaj sa devet beba u Beranama, 12 beba u Baru, a to više niko ne pominje. Ako sve ovo prećutimo, to će se nastaviti i opet će se isto dešavati", istakla je Pavlović.

Ona je uputila i apel na crnogorsku javnost da se hitno počne nešto rješavati ovim povodom.

"Prije svega apelujem na građane Crne Gore da svako na svoj način da doprinos ovoj borbi, jer danas su njihova djeca, a sjutra će biti naša", poručila je Pavlović.

Očeve beba i danas su svojim prisustvom podržali predstavnici Građanske alijanse, a sa njima sinoć su razgovarali vd direktora Biserka Bulatović i predsjednik Opštine Aleksandar Žurić.

Bonus video: