Objavite imena doktora koji su slali lažne izvještaje

U saopštenju koje potpisuje više NVO navodi se da će tražiti od ministarstva da im u što kraćem roku dostave analizu mikrobioloških briseva od 2007. do 2014. godine iz Kliničkog centra Crne Gore
5 komentar(a)
štrajk, porodice, Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
štrajk, porodice, Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 17.03.2015. 15:48h

Nevladine organizacije NVO Krug života, Građanska alijansa, Roditelji, MANS, CAZAS, Centar za ženska prava i Banka hrane pozvale su Ministarstvo zdravlja da hitno započne dijalog sa roditeljima koji protestuju ispred bjelopoljske bolnice, kako bi se našlo prihvatljivo rješenje i spriječilo ugrožavanje zdravlja.

U saopštenju koje potpisuju NVO navodi se da će tražiti od ministarstva da im u što kraćem roku dostave analizu mikrobioloških briseva od 2007. do 2014. godine iz Kliničkog centra Crne Gore i opštih bolnica u Nikšiću, Kotoru, Cetinju, Baru, Beranama i Bijelom Polju.

Od tog resora zahtjevaju i da objelodane imena direktora medicinskih ustanova, koji su po tvrdnjama predstavnika MZ Mensuda Grbovića i Sanje Simović, slali lažne izvještaje o stanju u stanovama na čijem su čelu.

Nevladine organizacije traže od Ljekarske komore da procesuira slučajeve u kojima je utvrđena ili postoji opravdana sumnja u stručni i savjesni rad ljekara.

U saopštenju piše da zahtijevaju od ljekara Hake Tahirović i Zvonka Puletića da u skladu sa moralnim normama “ponovo razmisle o dobrovoljnom napuštanju radnog mjesta dok se njigova nevinost/krivica utvrdi u postupku".

Takođe, NVO pozivaju i tužilaštvo da zbog osjetljivosti slučaja i tragičnog epiloga što brže i efikasnije sprovedu istražne radnje.

Bonus video: