Kojičić i Zeković o poštovanju ljudskih prava

Razmijenjena su iskustva o radu i praksi Savjeta za zaštitu od diskriminacije Vlade i Savjeta za građansku kontrolu rada policije
156 pregleda 4 komentar(a)
Kojičić i Zeković, Foto: Vlada Crne Gore
Kojičić i Zeković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 16.03.2015. 19:52h

Savjetnik premijera za ljudska prava i zaštitu od diskriminacije, Jovan Kojičić i predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Zeković, razgovarali su o policijskoj praksi u kontekstu poštovanja ljudskih prava i sloboda, posebno marginalizovanih i osjetljivih društvenih grupa.

Oni su na današnjem sastanku naglasili značaj široke društvene inkluzije osoba sa invaliditetom, uključujući i politiku zapošljavanja, u skladu sa savremenim standardima i aktuelnim zakonskim rješenjima.

“Sagovornici su razmijenili mišljenja o policijskoj praksi u kontekstu poštovanja ljudskih prava i sloboda, posebno marginalizovanih i osjetljivih društvenih grupa - žena i djece, osoba s invaliditetom i LGBT zajednice”, saopšteno je iz Vlade.

Razmijenjena su iskustva o radu i praksi Savjeta za zaštitu od diskriminacije, Vlade i Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

U razgovoru je posvećena pažnja i naporima za unapređenje bezbjednosti LGBT zajednice i realizaciji zaključaka i preporuka Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

U interesu realizacije programskih smjernica i politike Vlade, razgovarano je i o potencijalnim konkretnim oblicima saradnje između Vlade Crne Gore i njenih resora i Savjeta za građansku kontrolu rada policije, kako na domaćem tako i međunarodnom planu.

Savjet za građansku kontrolu rada policije je nezavisno kolektivno ombudsman tijelo, ustanovljeno Zakonom o unutrašnjim poslovima, specijalizovano da prati i ocjenjuje primjenu policijskih ovlašćenja.

Bonus video: