Stijepović: Uložili napore da raseljenim licima obezbijedimo boravak

1 komentar(a)
Stijepović, raseljena lica, Foto: Podgorica.me
Stijepović, raseljena lica, Foto: Podgorica.me
Ažurirano: 16.03.2015. 17:25h

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović sa saradnicima, razgovarao je danas sa predstavnicima delegacije Opštine Peć koju je pedvodio predsjednik Gazmend Muhadžeri na temu povratka raseljenih lica sa Kosova u svoju zemlju.

Gradonačelnik Stijepović je istakao da su Glavni grad i Vlada Crne Gore, u saradnji sa međunarodnim partnerima, u prethodnom periodu uložili ogromne napore da raseljenim licima sa Kosova obezbijede privremni boravak i stvore sve neophodne pretpostavke za normalan i uredan život u Crnoj Gori.

On je istakao da je u procesu povrataka raseljenih osoba najvažnije da svi oni koji pokažu želju i interesovanje za povratkom budu sigurni i ubijeđeni da će im u Peći i dugim kosovskim opštinama biti dugoročno obezbijeđeni svi potrebni uslovi za kvalitetniji i bolji život.

Gradonačelnik je naglasio da će Glavni grad insistirati na održivim rješenjima za navedenu kategoriju stanovništva i da je u tom cilju gradska uprava donirala i oslobodila plaćanja komunalija zemljište na kojem je predviđeno da se grade objekti za trajni smještaj i zbrinjavanje jednog broja raseljenih lica.

Muhadžeri je, zahvaljujući Vladi i Glavnom gradu na prihvatanju i dosadašnjem angažmanu oko raseljenih lica sa Kosova, istakao da Opština Peć u saradnji sa resornim kosovskim ministarstvom već duži niz godina vrlo intenzivno radi na implemetaciji projekta povratka raseljinih lica sa Kosova iz Crne Gore, Srbije i Makedonije.

On je naglasio da je zahvaljujući sredstvima koja su obezbijeđena iz fondova Evropske unije, kao i sredstvima koja su za te namjene opredijeljena budžetom Kosova,omogućen povratak određenog broja porodica iz Crne Gore na Kosovo i istakao da će se taj proces shodno predviđenom dinamikom do kraja kontinuirano sprovoditi kako bi se što veći broj raseljenih lica vratio u svoju matičnu zemlju.

Bonus video: