Policija traži ogradu na mostu Milenijum

“Policija je prepoznala kao potrebno da se između postavi i zaštitna ograda, radi povećanja bezbjednosti u saobraćaju“
291 pregleda 17 komentar(a)
Milenijum, most Milenijum, Foto: Savo Prelević
Milenijum, most Milenijum, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.03.2015. 15:33h

Policija je zatražila od Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj da se postavi zaštitna ograda od raskrsnice Bulevara Ivana Crnojevića i Ulice Stanka Dragojevića do pilona mosta Milenijum, kako bi se povećala bezbjednost pješaka.

Profesorica Ana Jakić - Vilford prije nekoliko dana je pokušala policiji da skrene pažnju da srednjoškolci, umjesto na pješačkom prelazu, most Milenijum prelaze po sredini i tako rizikuju život.

Nakon nekoliko poziva na brojeve koje je dobila od službe 122, u tome nije uspjela. Ona je ocijenila da joj je neshvatljivo kako iz policije, koja bi trebalo da je stalno na usluzi građanima, ne reaguju na ovakve situacije i ne odgovaraju na pozive. Njeni navodi se, kako je saopšteno iz policije, provjeravaju.

“Komandir stanice policije za bezbjednost saobraćaja Centra bezbjednosti uputio je Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj inicijativu za postavljanje zaštitne ograde. To je urađeno zato što na pomenutoj dionici kolovoza, od raskrnice do pilona, postoje dvije kolovozne trake sa više saobraćajnih traka koje su razdijeljene zelenom površinom, te je policija stoga prepoznala kao potrebno da se između postavi i zaštitna ograda, radi povećanja bezbjednosti u saobraćaju“, saopšteno je „Vijestima“ iz Uprave policije.

Patrole saobraćajne policije su, kako je saopšteno, prisutne na terenu, a u prethodnom periodu na mostu Milenijum nisu registrovane saobraćajne nezgode u kojima su učestvovali pješaci.

Iz UP je saopšteno da su policijski službenici u posljednje vrijeme registrovali veći broj prekršaja pješaka na području Podgorice, kojima se u situacijama kada su zatečeni u prekršaju -prelasku kolovoza mimo pješačkih prelaza izdaju prekršajni nalozi.

Ponavlja se i poslije kazni

Radi smanjenja broja prekršaja pješaka, kao i zaštite tih učesnika u saobraćaju, iz UP je saopšteno da se kontinuirano sprovodi i akcija „Pješak“, koja daje rezultate.

“Osim izdavanja prekršajnih naloga, policajci u određenim situacijama, po procjeni, djeluju i preventivno, odnosno pješacima izdaju i upozorenja. Službenici saobraćajne policije u osnovnim školama đacima prvacima i drugim učenicima drže predavanja i organizuju radionice, kako bi djeca naučila osnove bezbjednosti saobraćaja“, saopšteno je iz UP.

Bonus video: