Vučinić: Država nema ni najmanju želju da izađe u susret porodicama inficiranih beba

3 komentar(a)
Janko Vučinić, Foto: Boris Pejović
Janko Vučinić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.03.2015. 13:38h

Zabrinjavajući odnos države prema ugroženima svoj pun potencijal pokazao je ovih dana kada ne postoji ni najmanji vid želje da se izađe u susret porodicama beba inficiranih u bjelopoljskoj bolnici, koji već treći dan radikalno štrajkuju glađu, istakao je Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije i poslanik Demokratskog fronta (DF).

"Ovakva situacija zahtijeva brzu reakciju državnih institucija u cilju pronalaženja rješenja za ovakvo stanje. Iz gore navedenih razloga, pet poslanika opozicije u Skupštini Crne Gore je podnijelo zahtjev za hitno zakazivanje sjednice Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, na kojoj bi se Odbor odredio prema ovoj kritičnoj situaciji. Nadamo se da kolege poslanici iz vladajućih partija shvataju ozbiljnost trenutka i da će biti u mogućnosti svoje političke akcije da ostave po strani, a sve u korist izlaska iz ovakve situacije koja može imati tragične posledice", kazao je Vučinić.

Predloženo je da se hitna sjednica Odbora zakaže za srijedu, 18. mart, sa početkom u 12 časova, a potpisnici zahtjeva su pored Vučinića, poslanici Emilo Labudović, Radovan Asanović, Neven Gošović i Srđan Perić.

Bonus video: