Veći dio Podgorice bio bez struje nekoliko sati

Iz CGES-a je Televiziji Vijesti saopšteno da su njihove ekipe zbog bezbjednosti čekale da im vremenske prilike omoguće da saniraju kvar
331 pregleda 0 komentar(a)
struja Podgorica CEDIS, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
struja Podgorica CEDIS, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 02.10.2018. 17:29h

Veći dio Podgorice više sati je bio bez struje zbog udara groma u dalekovod i kvara na trafostanici.

"Uključenjem 110 kV dalekovoda "Podgorica 2 - Podgorica 4" u 14:42h, CGES je obezbijedio uslove za nesmetano napajanje svih potrošača koji se napajaju iz TS 110/10 kV“Podgorica 4”", saopšteno je iz Crnogorskog ekektroprenosnog sistema.

JWPlayer video mesto

Zbog udara groma jutros je došlo do ispada 110 kV dalekovoda „Podgorica2 – Podgorica4“, a istovremeno je došlo do kvara u dalekovodnom polju "Podgorica 4" u TS "Podgorica2".

Bez napajanja strujom više sati su bili stanovnici Momišića, Tološa, Vranića, Blok V i VI, novo naselje Kruševac, Duvanski kombinat i naselje oko njega, fabrika “Elastik”, dio Farmaka, Donja i Gornja Gorica, Vektra, Mareza, Delta, fabrika "Radoje Dakić", Unistan, naselje iza “Radoja Dakića”, Blok IX, naselje uz Nikšičku magistralu, dio potrošača oko Mljekare i dio grada preko Morače ( dio ul. Vasa Raičkovića, Svetozara Markovića, Moskovske i dio Bulevara Svetog Petra Cetinjskog).

Iz CGES-a je Televiziji Vijesti saopšteno da su njihove ekipe zbog bezbjednosti čekale da im vremenske prilike omoguće da saniraju kvar.

Bonus video: