Najmlađi crnogorski skijaši pokazali šta znaju na Savinom kuku

Domaćini takmičenja i tehnička podrška bili su Turistički centar „Durmitor i Ski klub „Durmitor“
0 komentar(a)
Žabljak, ski tamkičenje, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, ski tamkičenje, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 15.03.2015. 15:06h

Najmlađi crnogorski skijaši, njih oko 50 iz Berana, Mojkovca, Nikšića, Bijelog Polja i Žabljaka, učestvovalo je ovog vikenda na dvije slalomske i jednoj veleslalomske trci koje su vožene na terenima Savinog kuka.

Subotnji slalom „Krnovski kup 2015“ organizovao je Ski klub „Javorak“ iz Nikšića a istog dana, u istoj disciplini, „Kup Trojeručica 2015“ u organizaciji istimenog skijaškog kluba iz Bara. Isti klubovi, pod istim sloganima i danas su organizovali dvije veleslalomske trke.

Domaćini takmičenja i tehnička podrška bili su Turistički centar „Durmitor i Ski klub „Durmitor“, a sve to u organizaciji Crnogorskog skijaškog saveza u čijem se kalendaru nalaze ove manifestacije.

U obje slalomske trke pobjednici su Anja Bulatović iz mojkovačkog „Bjelogrivca“ kod mlađih i Ivana Radović iz nikšićkog „Javorka“ u konkurenciji starijih cicibanki. Kod njihovih vršnjaka to su Petar Kasom „Javorak“ i Nemanja Žarković „Durmitor“. Dva „zlata“ pripala su i Jeleni Vujičić „Durmitor“ u konkurenciji djevojčica I a u konkurenciji djevojčica II po jednom su slavile Jelena Radović „Javorak“ i Bojana Milošević „Trojeručica“ iz Bara. Po dvije slalomske pobjede pripale su Jovanu Zeljku iz „Javorka“ i Danilu Markoviću u konkurenciji starijih i mlađih dječaka.

U dvije veleslalomske trke, „Kup Vučje 2015“ i „Kup Trojeručica 2015“, u nedjelju, Anja Bulatović kao i u subotu dva puta je trijumfovala. Dvije pobjede pripale su i starijoj cicibanki Ivani Milošević „Trojeručica“. Subotnje trijumfe ponovili su i u veleslalomu Bojana Milošević, Petar Kasom, Jovan Zeljko i Danilo Marković. Kod djevojcica I po jednan veleslalom pripao je Jeleni Vujičić i Mojkovčanima Aleksandri Vujisić i Matiji Bulatoviću.

Tehnički delegat na ovim takmičenjima i predsjednik alpske komisije Crnogorskog skijaškog saveza Ivan Popović kaže da se sve odvijalo besprekorno.

"Obilje snijega i veoma dobro pripremljene staze dali su fenomenalne uslove da se takmičenje održi, tehnički gledano, na evropskom nivou. Iz trke u trku vidi se i sve bolji kvalitet kod naše djece. Uz to i domaćini su se pokazali u pravom svijetlu pa je sve funkcionisalo besprekorno", kaže Popović i za sredinu naredne nedjelje najavljuje državno prvenstvo u alpskim disciplinama na Bjelasici a za vikend, na istim terenima jako međunarodno takmičenje koje će se bodovati kao FIS trka.

Bonus video: