Albanski novinari u posjeti Žabljaku i Kolašinu

U studijskoj posjeti trenutno boravi 20 predstavnika vodećih medija iz Albanije
7 komentar(a)
Mediji iz Albanije, Foto: NTO
Mediji iz Albanije, Foto: NTO
Ažurirano: 15.03.2015. 10:32h

Grupa medija iz Albanije boravi u studijskoj posjeti Žabljaku i Kolašinu u okviru aktivnosti na promociji zimske turističke ponude Crne Gore, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Ministarstva održivog razvoja i turizma, lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede.

„Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma, u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Republici Albaniji i partnerima, u februaru ove godine predstavili su u Tirani aktuelnu ponudu crnogorskih ski centara, kada je i dogovorena studijska posjeta medija sa tog tržišta“ navodi se u saopštenju NTO.

„Promocija na tržištu regiona, reflektovala se i na posjetu zimskim turističkim centrima koji tokom februara i marta bilježe dobru posjećenost i veći broj gostiju u odnosu na uporedni period prethodne godine, između ostalog i više turista iz Albanije.“

„Prema podacima Udruženja turističkih agencija Albanije Crna Gora je omiljena destinacija za zimski odmor turistima iz Albanije, o čemu govori podatak da oko 60% albanskih turista koji putuju na zimski odmor, za destinaciju biraju Crnu Goru. Tokom 2014. godine Crnu Goru je posjetilo 30 129 turista iz Albanije što je 16% više u odnosu na prethodnu godinu. a ostvarili su ukupno 111 230 noćenja (6,6% više)”, navodi se u saopštenju NTO.

U studijskoj posjeti trenutno boravi 20 predstavnika vodećih medija iz Albanije. Tokom posjete predstavnici albanskih medija bili su smješteni u hotelima „Polar Star“ i „Enigma“, a posjetili su ski centre „Savin kuk“ i „Javorovača“, NP „Durmitor“, nekoliko hotela.

Direktor lokalne turističke organizacije Žabljaka Boro Nikolić predstavio je aktuelnu turističku ponudu grada, a organizovano je i druženje sa hotelijerima i turističkim poslenicima Žabljaka u cilju uspostavljanja saradnje. Programom posjete predviđen je danas, obilazak Kolašina i ski centra „Kolašin 1450“, kao i susret sa predstavnicima Lokalne turističke organizacije Kolašina i turističke privrede tog grada.

Bonus video: