Vučje sad razmišlja o evropskom kupu

Odziv skijaša i masovna posjeta prvog dana uvjerili su organizatore u spremnost da sljedeće godine prirede takmičenje većeg značaja
74 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 15.03.2015. 08:53h

Na Vučju je juče počeo prvi Snow dance festival, treći međunarodni snoubord kup, dvodnevna manifestacija koja je okupila najbolje bordere iz Crne Gore i regiona, i brojne goste.

Otvarajući festival predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović kazao je da se nada da će svake godine biti sve brojniji i jači i da će organizator nastaviti istim tempom, dok je Vidoje Perović, direktor Ski centra „Vučje“, kazao da je organizovanje festivala interes ski centra, grada, ali i države i da vjeruje da će naredne godine organizovati evropski snoubord kup.

„Centar ima interes da organizuje ovako nešto, da što više ljudi dovedemo da bi vidjeli kakav je Ski centar. Interes je i države, opštine, kao i olimpijskog komiteta da bi se razvijao zimski turizam i sport. Interes je i sponzora, a uz sve to je najveći interes zaljubljenika u zimske sportove”, kazao je Perović.

Takmičari su se juče nadmetali u disciplini border cros, dok je za danas planirano takmičenje u big air-u, a nagradni fond je preko 5.000 eura.

„Konkurencija je slična kao prije dvije godine. Svi se već znamo, družimo se, svi ti momci odlično voze, pa vjerujem da će biti zanimljivo. Novac ću, ako osvojim, utrošiti na pripreme u bordanju u Austriji. Iz Sarajeva je došlo još pet mlađih kolega koji prije nijesu vozili kros ali će im ovo dobro doći kao odličan trenig”, kazao je Faris Biogradlić iz Sarajeva, šampion u ovim disciplinama.

Marija Leković, jedanaestogodišnja Baranka koja border kros voli zbog brzine, snoubordom se bavi godinu dana i učešće na Vučju joj je prvo takmičenje.

I Verici Čuljković iz Podgorice border kros je najdraža disciplina.

“Jako dugo vozim, ali to nije bilo toliko intezivno u svakom periodu. Nisam do sada imala nijedno takmičenje. Nas nekoliko djevojaka koje se družimo došle smo da se takmičimo i nije nam bitno ko će pobijediti”, kazala je dvadesettrogodišnja Čuljković.

Muzički dio programa na Vučju juče je predvodio Nigor, dok će danas nastupiti grupa S.A.R.S.

Galerija

Bonus video: