Sportisti iz Kolašina traže više novca: Obeshrabreni sa 10.000 eura

“To je manje od jednog procenta budžeta. Zar toliko vrijedi stotine djece koja ovdje treniraju”, kaže Šćekić
73 pregleda 0 komentar(a)
Bjelasica, skijaši, Foto: Infoteka.me
Bjelasica, skijaši, Foto: Infoteka.me
Ažurirano: 14.03.2015. 16:56h

Sportisti Kolašina jedinstveni su u ocjeni da je 10.000 eura opredijeljenih za sport predlogom odluke o budžetu za ovu godinu prenizak iznos. Oni apeluju na lokalnu vlast da se povećaju izdvajanja za sportske klubove jer su, kako su kazali, prema predlogu odluke ubjedljivo najmanja od svih lokalnih uprava u državi.

„Cifra od 10.000 eura koja je u nacrtom Budžeta za 2105-tu godinu, planirana za „sportske aktivnosti“, ne samo da je nedovoljna, nego je i prilično obeshrabrujuća kada je u pitanju odnos budžetskih planera prema društvenoj nadgradnji i uopšte mladoj generaciji u Kolašinu - jedinstveno poručuju predstavnici 15-ak kolašinskih sportskih klubova.

Goran Todić iz ŽKK „Tara basket“ tvrdi da su sportisti takvim načinom raspodjele sredstva potcijenjeni.

Ivica Šćekić iz ŽOK „Gorštak“ smatra da sličnog primjera nema u ostalim opštinama koje imaju slične finansijske probleme ali za sport izdvajaju puno više od onoga što je planirano u Kolašinu.

„To je manje od jednog procenta budžeta. Zar toliko vrijedi stotine kolašinskih dječaka i djevojčica koji treniraju u ovdašnjim klubovima, kaže on.

„Nema tu ni za opremu, ni za hranu, na utakmice se putuje sa sendvičima koji se donose od kuće.Problem je i što je opštinski autobus kojim su se sportisti prevozili, pola godine u servisu i još nije opravljen, pita se Darko

Kljajić iz FK Gorštaka, podsjećajući da se od sredstava koja su se dobila od lokalne uprava, finansiraju samo troškovi kotizacija i utakmica.

Bonus video: