Organizovane prve dječje zimske igre

Manifestacija je bila revijalnog karaktera. Ipak, nije bilo ništa od one Kubertenove maksime “važno je učestvovati” jer su mališani davali sve od sebe za što bolji plasman i sportska priznanja koja su im organizatori namijenili
62 pregleda 0 komentar(a)
Djeca, Foto: Obrad Pješivac
Djeca, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 14.03.2015. 12:27h

Uprava Ski centra Javorovača na Žabljaku danas je organizovala prve dječije zimske igre kako bi kod najmlađih, zanimljivim dešavanjima, kroz druženje i razvijanje zdravih stilova života dodatno razvila i takmičarski duh.

Tako je i bilo kroz veleslalomsku trku, sankanje, trku u džakovima, na poligonu spretnosti i fudbalu na snijegu gdje se nadmetalo oko 30 osnovaca iz Nikšića, Podgorice, Budve, Kotora, Žabljaka.

Iako su pravila predviđala takmičenje osnovaca u tri uzrasne kategorije, za djevojčice i dječake, organizatori su “zažmurili” pa je nastupio i četvorogodišnji Đorđe Žižić iz Podgorice.

Manifestacija je bila revijalnog karaktera. Ipak, nije bilo ništa od one Kubertenove maksime “važno je učestvovati” jer su mališani davali sve od sebe za što bolji plasman i sportska priznanja koja su im organizatori namijenili.

Time su se vodili i deset osnovaca iz Vrnjačke Banje, odnedavno grada pobratima sa Žabljakom. Njihov nastavnik Milan Jaćimović kaže da su djeca ovladala skijama i vična snijegu posjećujući staze na Goču i na Kopaoniku, koji im nije daleko.

"Ne može ljepša simbolika za novouspostavljeno pobratinstvo naše dvije Opštine od činjenice da su prvi korak napravili najmlađi. I sve drugo je na tom nivou. Počev od dobrodošlice, gostoprimstva, uslova smještaja i na stazi. Saradnja ove vrste biće nastavljena. I o tome ćemo ovom prilikom pričati", kazao je “Vijestima Milan Jaćimović.

Bonus video: