Pljevlja: Đaci na skijama stigli do škole

Predsjednik MZ Bobovo Neđeljko Ćirković kazao je da je visina snijega u tom selu skoro dva metra, i da je još odsječeno iako radnici za održavanje i zaštitu lokalnih puteva već nekoliko dana rade na čišćenju
272 pregleda 4 komentar(a)
Pljevlja snijeg (Novina)
Pljevlja snijeg (Novina)
Ažurirano: 14.03.2015. 07:41h

Nakon nekoliko dana izostanaka sa nastave zbog nepovoljnih vremenskih prilika, učenici OŠ “Živko Džuver” u jednom od najudaljenijih pljevaljskih sela Bobovo juče su ponovo sjeli u klupe.

Šestoro đaka, koliko ih nastavu pohađa u toj devetorazrednoj škli, uspjeli su da su se probiju kroz visok snijeg i dođu do matične škole na Jelovom panju. Neki od njih do škole su došli na skijama, jer je to jedini način da stignu do školske zgrade. U područnim odjeljenjima Slatina učenici ni juče nijesu išli na časove dok je u zaseoku Točak nastava izvođena.

Predsjednik MZ Bobovo Neđeljko Ćirković kazao je da je visina snijega u tom selu skoro dva metra, i da je još odsječeno iako radnici za održavanje i zaštitu lokalnih puteva već nekoliko dana rade na čišćenju. Ćirković kaže da su mašine nadomak Bobova, ali da je do njegove kuće ostalo da se probije još 25 kilometara. U selu ima struje, ali je situacija teška zbog velikog snijega.

Zbog visokih nameta, konfiguracije terena, jakog vjetra i snijega koji tokom noći skoro neprestano pada, čišćenje ide sporije.

Predsjednik Opštine Mirko Đačić obišao je juče put prema Bobovu i rekao da su se za pomoć obratili Ministarstvu poljoprivrede i drugim državnim službama, jer im nedostaje sredstava.

Kazao je da će bez obzira na sve teškoće posao završiti i očistiti sve puteve na teritoriji pljevaljske opštine.

Bonus video: