Incident u opštini Budva: Žestoka svađa sa Rađenovićem

Slovinić je revoltiran što je Opština dozvolila Boru Lazoviću da gradi kule tik uz njegovu porodičnu kuću
499 pregleda 0 komentar(a)
Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 13.03.2015. 15:49h

Policija je juče uhapsila Gorana Slovinića, koji je upao u kabinet gradonačelnika Lazara Rađenovića, revoltiran namjerom Opštine da šefu budvanskog DPS-a Boru Lazoviću i njegovom bratu dozvoli gradnju stambene zgrade, više od devet spratova, na parceli tik uz njegovu porodičnu kuću.

Prije upada u kabinet, Slovinić je bio u Sekretarijatu za prostorno planiranje, gdje je ponovo upozorio zaposlene da će podnijeti krivične prijave protiv onih koji izdaju Lazovićima urbanističko-tehničke uslove za gradnju.

Potom je ušao u zgradu gdje je kabinet gradonačelnika, te uprkos činjenici da Opština ima više od 20 zaposlenih u Službi obezbjeđenja, ušao u kancelariju u trenutku. Očevidci tvrde da je uslijedila žučna svađa, jer je Slovinić optužio Rađenovića da će dozvoliti Lazovićima veću spratnost od dozvoljene. Rađenović mu je odgovorio da on nema veze s tim.

Sekretarica je odmah pozvala policiju, ubrzo je stiglo i opštinsko obezbjeđenje koje je zateklo razbacane papire i polomljenu čašu i pepeljaru... Do fizičkog kontakta, kako su poslije obojica kazali u policiji, nije došlo. Sloviniću je određen pritvor do 48 sati.

Slovinić je prekjuče upozorio načelnicu za prostorno planiranje Danijelu Marotić da je dužna da poštuje presudu Upravnog suda, koji je prije pola godine, nakon tužbe Slovinića, oborio građevinsku dozvolu Lazovićima.

Kuća Slovinića se nalazi na šetalištu na oko 100 metara od Starog grada.

Ministarstvo održivog razvoja izdalo je prije godinu i po dozvolu da se na parceli od 3.600 kvadrata, tik uz kuću Slovinića, grade hotel “Porto Budve“, dvije kule od 18 i 16 spratova.

“Građevinska dozvola oborena je isključivo zbog spratnosti. Sada se na sve načine pokušava da se dozvoli gradnja još većih solitera. To neće moći“, kazao je Slovinić “Vijestima” prekjuče, ocijenivši da slučaj primjer korupcije političkog vrha DPS-a Budva.

Lazović je prošle sedmice predao zahtjev za dobijanje urbanističko-tehničkih uslova Sekretarijatu za prostorno planiranje i time ponovo započeo proceduru dobijanja građevinske dozvole za gradnju u samom srcu Budve, na 100-ak metara od Staroga Grada.

Nadležni ne reaguju na blokadu puta zbog koje je bilo i tuče

Slovinići su još prošle sedmice prijavili da ne mogu prići porodičnoj kući, jer su im Lazovići blokirali kolsku stazu koju, tvrde, koriste četiri decenije.

Slovinić je kazao da Komunalna policija do danas nije regovala.

Kolska staza bila je povod za veliki incident koji se u decembru 2011. dogodio u Skupštini opštine Budva, kada je Goran Slovinić fizički nasrnuo na glavnog obrađivača plana DUP-a “Budva centra“ Miodraga Ralevića. U trenutku kada je parlament trebalo da usvoji planski dokument, Slovinić je ušao u skupštinsku salu i udario Ralevića, optuživši ga za korupciju, te da mu je, upravo zbog placa Lazovića, izbrisao prilazni put porodičnoj kući.

Bonus video: