Na Ivanovim Koritima počinje sedma Zimska škola nauke

Mladi istraživači će na Zimskoj školi imati priliku da učestvuju u diskusijama o odabranim aktuelnim problemima i dostignućima nauke
60 pregleda 1 komentar(a)
Zimska škola nauke, Foto: Prona.org
Zimska škola nauke, Foto: Prona.org
Ažurirano: 13.03.2015. 13:14h

U organizaciji Prone – Fondacije za promovisanje nauke, 14. marta, na dan rođenja Ajnštajna kao i broja π (PI), na Ivanovim Koritima počinje Sedma zimska škole nauke, Istraživačka stanica Lovćen.

Školu pohađa 25 talentovanih srednjoškolaca iz raznih krajeva Crne Gore.

Polaznici su proteklih mjeseci dobili teme za istraživanje iz oblasti fizike, matematike, astronomije, hemije, biologije-medicine i elektronike, i uz savjete i pomoć mentora, obradili i prošli sve korake istraživačkog procesa – upoznavanje teme, formulisanje pretpostavki, koncipiranje i realizovanje eksperimenta, obrada rezultata i donošenja zaključaka, i konačno - pisanje i prezentacija rada.

Mladi istraživači će na Zimskoj školi imati priliku da učestvuju u diskusijama o odabranim aktuelnim problemima i dostignućima nauke.

Polaznici škole su Jovana Lazarević, Madžgalj Šućrovski, Branko Popadić, Nemanja Janković, Jelena Lalić, Andrija Rašović, Mića Lučić, Marko Brnović, Danilo Pejović, Miloš Jelovac, Filip Bulatović, Maja Kuzmanović, Milan Beljkaš, Nina Blagojević, Andrijana Borović, Anđela Perović, Miloš Luburić, Nikola Ružić, Aleksandar Lazarević, Mateja Ivanović, Dragić Krstajić, Jasna Zeković, Anđela Gazdić i Luka Glomazić.

Koordinator škole je Ivana Živković, a mentori su Jovan Vukić, Vladimir Pejović, Nikola Potpara, Milenka Anđelić, Jovan Adžić, Jelena Vučinić, Miljan Bigović, Martin Đukanović i Valentina Komarova.

Jedan od ciljeva Proninog projekta "Istraživačka stanica Lovćen" je dostizanje višeg nivoa naučne pismenosti mladih u Crnoj Gori podsticanjem kreativnijeg i inovativnijeg pristupa u obrazovanju.

Donator "Istraživačke stanice Lovćen" je Vladina komisija za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću, a prijatelji stanice su Ministarstvo nauke i Radio klub "Podgorica".

Bonus video: