Studenti FPN posjetili Skupštinu

„Studente UCG posebno je zanimalo koliko trenutno ima stranačkih klubova te koliko radnih tijela postoji. Prvu od dvije grupe Škole poslovnih vještina koje su pokazale interesovanje da posjete Skupštinu Crne Gore, činilo je 17 studenata“, kaže se u saopštenju
80 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2015. 15:32h

Predstavnici studentske organizacije Škola poslovnih vještina, pri Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore (UCG), posjetili su danas Skupštinu i upoznali se sa načinom funkcionisanja parlamenta.

„Predstavnici škole upoznati su sa istorijatom crnogorskog parlamenta, nadležnostima i načinom funkcionisanja, od početaka parlamentarizma daleke 1906. godine do danas“, saopšteno je iz Skupštine.

Studenti su, kako se navodi, obišli Veliku salu u kojoj se održavaju plenarne sjednice, Bijeli salon, vidjeli stalnu postavku fotografija svih dosadašnjih predsjednika Skupštine, kolekciju crnogorskih dinastičkih grbova i neke od umjetničkih djela u zgradi parlamenta.

„Studente UCG posebno je zanimalo koliko trenutno ima stranačkih klubova te koliko radnih tijela postoji. Prvu od dvije grupe Škole poslovnih vještina koje su pokazale interesovanje da posjete Skupštinu Crne Gore, činilo je 17 studenata“, kaže se u saopštenju.

Posjete su, kako se navodi, dio projekta Otvoreni parlament čiji je cilj približavanje institucije Skupštine Crne Gore građanima, prvenstveno mladim.

Druga grupa studenata posjetiće crnogorski parlament sjutra.

Galerija

Bonus video: