Domaćinstva u Baricama za mjesec i po struje imali jedva nedjelju dana

„Zamislite kad jesenas nisu htjeli da dođu i otklone problem sa uzemljenjem, kako će tek sada da reaguju“
67 pregleda 0 komentar(a)
Barice, Foto: Jadranka Ćetković
Barice, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 11.03.2015. 20:37h

Oko 25 domaćinstava sela Barice, udaljenih od Bijelog Polja oko 40 kilometara u posljednjih mjesec i po, jedva da su nedjelju dana imali struje i to sa prekidima. Sa najnovijim snijegom od prije pet, šest dana visina sniježnog pokrivača prešla je metar.

Dragan Zejak kazao je da nemaju kome da se obrate. Na Baricama žive uglavnom staračka domaćinstva, sa velikim brojem srčanih bolesnika i oboljelih od gripa.

“Iako je problem sa strujom star više decenija, sve se pogoršalo od prije četiri godine kada je udario grom u trafo-stanicu u Žarima. Zbog toga što više nema uzemljenja prošle godine je mom komšiji izgorjela kuća, a u 12 okolnih kuća desetine aparata je pokvareno zbog struje . Za ove četiri godine pokvaren mi je televitor, zamrzivač, strujomjer, sklopka za struju“, kazao je Zejak. On je istakao da su mještani ogorčeni na bjelopoljsku Elektrodistribuciju koja je mogla da problem riješi jesenas.

„Zamislite kad jesenas nisu htjeli da dođu i otklone problem sa uzemljenjem, kako će tek sada da reaguju“, kazao je Zejak.

Sekretara Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj Dejan Luković kazao je da je najteže stanje na putu prema Koritima, gdje smetovi prelaze 4 metra. Luković je kazao da je veliki gusjeničar angažovan na raščišćavanju prema Baricama.

„Ostao nam je 'zarobljen' jedan gusjeničar i nadamo se da ćemo ubrzo stići do njega“, kazao je Luković. Tek što su, nakon dva mjeseca prekida, Sniježnice na dan dobile struju, o čemu su “Vijesti” pisale, nastalo je novo nevrijeme, zbog čega je 10 domaćinstava i ovog baričkog zaseoka ponovo bez struje i puta.

Bonus video: