SAD zainteresovane za projekat patrolnih reona

2 komentar(a)
Raško Konjević, Margaret Uehara, Foto: MUP
Raško Konjević, Margaret Uehara, Foto: MUP
Ažurirano: 11.03.2015. 17:58h

Sjedinjene Američke Države (SAD)zainteresovane su za projekat patrolnih reona koji bi trebalo da počne u prvoj polovini ove godine, poručila je ambasadorka te države u Crnoj Gori, Margaret Uehara.

Ona je danas razgovarala sa ministrom unutrašnjih poslova Raškom Konjevićem o jačanju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.

"Uehara se zahvalila na odličnoj saradnji Ambasade SAD i crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i kazala da su, među brojnim projektima sprovedenim kroz ICITAP, trenutno posebno zainteresovani za projekat patrolnih reona, koji bi trebalo da počne u prvoj polovini ove godine", navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako su dodali iz tog resora, Uehara je kazala da je spremna da, tokom mandata u Crnoj Gori, nastavi sa različitim modalitetima podrške crnogorskom MUP-u i Upravi policije kako bi se stvorili uslovi da sprovedene zakonodavne reforme daju rezultate u praksi.

"Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala prioritet su u radu službi za sprovođenje zakona, a naročito je naglašena važnost pravosnažnih presuda, koje predstavljaju i podsticaj službenicima za dalji predan rad na novim predmetima", kaže se u saopštenju.

Konjević je, kako se navodi, obavijestio Ueharu o značaju koji se posvećuje realizaciji projekta patrolnih reona, o obezbijeđivanju neophodnih preduslova za skoro otpočinjanje tog projekta i drugim zajedničkim aktivnostima.

"Konjević je informisao Ueharu o regionalnom aspektu policijske saradnje i o predstojećim aktivnostima koje u tom kontekstu MUP i Uprava policije sprovode u cilju snaženja stabilnosti i bezbjednosti što u potpunosti korespondira sa crnogorskim aspiracijama da zavrijedi poziv da pristupi NATO alijansi", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: