Manja provalija zatvorila put Rasovo–Bistirica

"Klizište je izazvalo pokretanje zemljišta iznad puta, i pucanje i odvaljivanje asfaltnog zastora", kazao je Luković i pozvao građane na stpljenje
73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.03.2015. 15:40h

Regionalni put Rasovo – Bistirica, u mjestu Strojtanica, prekinut je sinoć za saobraćaj, nakon klizišta koje je stvorilo manju provaliju, širine oko 2 i dubine više metara ispod asvalta.

Dok se ne završi hitna sanacija, građani alternativno mogu koristiti pravac od Kisjelih voda preko mosta u Strojtanici.

Sekretar Sekretarijata za saobraćaj i puteve Dejan Luković je kazao da će put biti zatvoren do daljnjeg a da će sanacija biti urađena u hitno roku.

"Klizište je izazvalo pokretanje zemljišta iznad puta, i pucanje i odvaljivanje asfaltnog zastora", kazao je Luković i pozvao građane na stpljenje.

Direktorica Direkcije za izgradnju Božica Zekovićje kazala da su već izvršena potrebna snimanja i određeni prioriteti, među kojima su uvođenje specijalizovanog izvođača. Usljed pokrenutog brdašca iznad puta jedan dio se obrušio prema Limu I oštetilo put u dužini oko 50 metara.

Mještanin Rade Tvrdišić je rekao da ovaj problem na ovom dijelu sela postoji više decenija, zbog čega su više puta rađene sanacije i potporni zidovi.

"Ipak nikada kao sada se nije obrušilo ovoliko asvalta i zemlje a manjih klizišta bilo je poslednjih mjeseci", kazao je Tvrdišić.

Galerija

Bonus video: