"SITUACIJA MNOGO BOLJA"

Šljukić: Danas nema pomjeranja tla u mjestu Markovići

"Juče je bilo dosta loše jer je voda, koja se spuštala niz brdo pravila jezero a odatle je natapala zemlju iznad sela. Mi smo tokom popodneva i noći stavili dvije velike mašine i napravili kanale tako da nema više opasnosti prema selu i situacija je dobra"
61 pregleda 2 komentar(a)
odron, Markovići, klizište, Foto: Savo Prelević
odron, Markovići, klizište, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.03.2015. 11:54h

Na magistralnom putu Cetinje-Budva u mjestu Markovići, na dijelu gdje je pukao asfalt, danas nema pomjeranja tla, rekao je načelnik budvanske Službe zaštite i spasavanja, Zdravko Šljukić. On je agenciji MINA rekao da su ekipe od sedam sati bile u obilasku terena i da je situacuja jutros mnogo bolja u odnosu na ponedjeljak.

"Juče je bilo dosta loše jer je voda, koja se spuštala niz brdo pravila jezero a odatle je natapala zemlju iznad sela. Mi smo tokom popodneva i noći stavili dvije velike mašine i napravili kanale tako da nema više opasnosti prema selu i situacija je dobra", kazao je Šljukić. On je rekao da danas nema pomjeranja tla.

"Mašine rade i pripremaju teren, odnosno radilište kako bi rasklonile odron, a istovremeno i afalt koji je dolje polomljen. Radi se kako bi očistili teren i stvorili uslove da počne izgradnja puta", naveo je Šljukić. On je kazao da ekipe rade i stazu sa gornje strane za pješake koji prelaze s jedne i druge strane puta.

"Ima dosta mještana tog sela, kao i radnika s Cetinja koji koriste tu stazicu, pa činimo sve da je napravimo što bezbjednijom", rekao je Šljukić i dodao da razumiju životne potrebe i da ljudi moraju proći. "Koliko god se trudite da zabranite radi bezbjednosti, imate i moralnu obavezu da obezbijedite prolaz onima koji moraju da dođu i do škole, da odu na posao, u nabavku", kazao je Šljukić.

Govoreći o oštećenim kućama, naveo je da je jedna kuća otišla niz sklizište, da je jedna ugrožena a da se jedna nalazi blizu klizišta ali, da zasad, nema oštećena na njoj. "Pitanje je kako će biti dalje. Ako se zadrži aktuelno stanje ta kuća ostaće bez oštećenja", zaključio je Šljukić.