Šljukić: Danas nema pomjeranja tla u mjestu Markovići

"Juče je bilo dosta loše jer je voda, koja se spuštala niz brdo pravila jezero a odatle je natapala zemlju iznad sela. Mi smo tokom popodneva i noći stavili dvije velike mašine i napravili kanale tako da nema više opasnosti prema selu i situacija je dobra"
63 pregleda 2 komentar(a)
odron, Markovići, klizište, Foto: Savo Prelević
odron, Markovići, klizište, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.03.2015. 11:54h

Na magistralnom putu Cetinje-Budva u mjestu Markovići, na dijelu gdje je pukao asfalt, danas nema pomjeranja tla, rekao je načelnik budvanske Službe zaštite i spasavanja, Zdravko Šljukić. On je agenciji MINA rekao da su ekipe od sedam sati bile u obilasku terena i da je situacuja jutros mnogo bolja u odnosu na ponedjeljak.

"Juče je bilo dosta loše jer je voda, koja se spuštala niz brdo pravila jezero a odatle je natapala zemlju iznad sela. Mi smo tokom popodneva i noći stavili dvije velike mašine i napravili kanale tako da nema više opasnosti prema selu i situacija je dobra", kazao je Šljukić. On je rekao da danas nema pomjeranja tla.

"Mašine rade i pripremaju teren, odnosno radilište kako bi rasklonile odron, a istovremeno i afalt koji je dolje polomljen. Radi se kako bi očistili teren i stvorili uslove da počne izgradnja puta", naveo je Šljukić. On je kazao da ekipe rade i stazu sa gornje strane za pješake koji prelaze s jedne i druge strane puta.

"Ima dosta mještana tog sela, kao i radnika s Cetinja koji koriste tu stazicu, pa činimo sve da je napravimo što bezbjednijom", rekao je Šljukić i dodao da razumiju životne potrebe i da ljudi moraju proći. "Koliko god se trudite da zabranite radi bezbjednosti, imate i moralnu obavezu da obezbijedite prolaz onima koji moraju da dođu i do škole, da odu na posao, u nabavku", kazao je Šljukić.

Govoreći o oštećenim kućama, naveo je da je jedna kuća otišla niz sklizište, da je jedna ugrožena a da se jedna nalazi blizu klizišta ali, da zasad, nema oštećena na njoj. "Pitanje je kako će biti dalje. Ako se zadrži aktuelno stanje ta kuća ostaće bez oštećenja", zaključio je Šljukić.

Bonus video: