Upravni sud će o Pejoviću kad završe tužbe iz 2017.

Pejović je u martu podnio tužbu na odluku Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) kojom je njegov angažman na funkcijama ministra evropskih poslova, glavnog pregovarača i ambasadora u Misiji u Briselu ocijenjen kao konflikt interesa
0 komentar(a)
Andrija Pejović, Foto: Savo Prelević
Andrija Pejović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.10.2018. 19:07h

Upravni sud će raspravljati o tužbi bivšeg ministra evropskih poslova Aleksandra Andrije Pejovića nakon što riješi sve predmete iz 2017. godine, navode u tom sudu.

Pejović je u martu podnio tužbu na odluku Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) kojom je njegov angažman na funkcijama ministra evropskih poslova, glavnog pregovarača i ambasadora u Misiji u Briselu ocijenjen kao konflikt interesa.

“U konkretnom slučaju uzimamo u obzir zainteresovanost javnosti za navedeni predmet, kao i njegov značaj, ali i pravila propisana Sudskim poslovnikom, koji propisuje obavezu rješavanja predmeta po redu prijema, te činjenicu da prioritet u rješavanju imaju predmeti iz 2017. godine. Ovdje je bitno istaći da u konkretnom predmetu nije podnijeta urgencija za ubrzavanje rješavanja predmeta. Cijeneći sve navedeno, predmet će biti uzet u rad po redu prijema”, odgovorili su u Upravnom sudu na pitanje “Vijesti” kada će raspravljati o Pejovićevoj tužbi.

ASK je 19. februara utvrdio da je Pejović, kao javni funkcioner, prekršio Zakon o sprečavanju korupcije, jer je suprotno Ustavu Crne Gore istovremeno imao status ambasadora. Pejović je nakon toga podnio ostavku, a Vlada ukinula ministarstvo evropskih poslova.

Bonus video: