AMSCG: Saobraćaj uspostavljen na većini puteva

Na putu Budva - Cetinje saobraćaj je obustavljen zbog pojave klizišta u mjestu Markovići, a vozačima se savjetuje da koriste saobraćajnice kroz tunel Sozina i Cetinje - Njeguši - Kotor
0 komentar(a)
Žabljak, tunel Ivica, Foto: Crnagoraput
Žabljak, tunel Ivica, Foto: Crnagoraput
Ažurirano: 10.03.2015. 07:35h

U Crnoj Gori jutros se saobraća na većini puteva uz pojedina ograničenja, a iz Auto moto saveza (AMSCG) upozoravaju da na sjeveru države ima poledice i ugaženog snijega.

Oni su posebnu opreznost savjetovali za puteve koji prolaze kroz usjeke, zbog opasnosti od odrona.

Na putu Budva - Cetinje saobraćaj je obustavljen zbog pojave klizišta u mjestu Markovići, a vozačima se savjetuje da koriste saobraćajnice kroz tunel Sozina i Cetinje - Njeguši - Kotor. Na putevima Šavnik - Žabljak saobraćaj je uspostavljen samo za putniča vozila, uz naizmjenično propuštanje. Saobraćaj na putu Nikšić-Šavnik dozvoljen je za putnička vozila, uz pratnju snjegočistača

Saoobraćaj na putu Plužine – Šćepan polje dozvoljen je za sve kategorije vozila, osim za kamione sa prikolicom i šlepere. Na putu Rožaje- Kula- Peć saobraćaju putnička vozila uz naizmjenično propuštanje. Na regionalnom putu Pljevlja- Metalka- Cajnice uspostavljen je saobraćaj za vozila do deset tona.

Na putu Podgorica- Bijelo Polje saobraćaju sva vozila bez ograničenja. Kamionima sa prikolicom i šleperima nije dozvoljeno kretanje na putevima Nikšić-Plužine, Pljevlja- Ranče, Mijkovac- Đurđevića Tara. Iz AMSCG podsjećaju da je neophpodna upotreba zimske opreme u skladu sa postavljenom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-4 dionica Lipci-Grahovo u mjestu Donje Krivošije režim saobraćaja je, zbog radova, promijenjen sa tri na dvije saobraćajne trake, a dolaziće i do desetominutnih prekida za sve vrste vozila od deset do 11 i od 15 do 16 sati. Na magistralnom putu Bar-Ulcinj, na lokalitetu Kruče, zbog sanacije klizišta promjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a postavljena je privremena saobraćajna signalizacija. Na regionalnom putu Mojkovac-Đurđevića Tara, u mjestu Dobrilovina, zbog klizišta se saobraća jednom trakom naizmjenično.

Bonus video: