Lovćenac: Počela nastava u školi crnogorskog jezika i kulture

Prvom času prisustvovao je Miladin Radović, glavni i odgovorni urednik dječjih časopisa Đače, Igra slova i Petica
127 pregleda 4 komentar(a)
Crnogorski kulturni Centar, Lovćenac, Foto: Udruženje Crnogoraca Srbije
Crnogorski kulturni Centar, Lovćenac, Foto: Udruženje Crnogoraca Srbije
Ažurirano: 09.03.2015. 08:14h

U Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu, u petak je počela je nastava u školi crnogorskog jezika i kulture “Crna Gora moja postojbina”.

"Učenici su prije početka nastave preuzeli posebne užbenike za crnogorsku dijasporu i upoznali se sa programom i načinom rada. Četvrta generacija učenika škole će tokom 80 časova, dva puta sedmično, izučavati predmete: crnogorski jezik, crnogorska književnost, istorija, geografija, muzika i baština Crne Gore. Predavač je profesorica književnosti Aleksandra Vučinić. Udruženje Crnogoraca Srbije "Krstaš" školu organizuje uz podršku Ministarstva prosvjete i Uprave za dijasporu Crne Gore", navodi se u sapštenju Udruženja Crnogoraca Srbije "Krstaš".

Prvom času prisustvovao je Miladin Radović, glavni i odgovorni urednik dječjih časopisa Đače, Igra slova i Petica.

"On je poželio učenicima uspješnu školsku godinu i poklonio im primjerke svih do sada izašlih brojeva časopisa. Radović je istakao da je sa zadovoljstvom prihvaćen predlog šefa odsjeka za identitetska pitanja u Upravi za dijasporu, Nenada Stevovića, da od narednog broja stranice časopisa budu otvorene i za literalne i likovne priloge djece iz cijele crnogorske dijaspore", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: