Žabljak: Očišćen put do glavne deponije

Bez problema se i danas saobraća prema Pljevljima a put, kanjonom Tare, prema Mojkovcu jedina je veza Žabljačana sa unutrašnošću države
1 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2015. 15:20h

Snjegočistači Komunalnog preduzeća očistili su snijeg sa puta do glavne deponije smeća i u značajnoj mjeri uklonili odloženu otpad u prenatrpanim kontejnerima koje već četiri dana nijesu praznili.

Na taj način eliminisane su ružne slike ali i druge moguće neželjene posledice. Sa smirivanjem nevremena njihova mehanizacija je krenula prema selima bližim gradu, kazao je "Vijestima" direktor Radenko Radulović.

Bez problema se i danas saobraća prema Pljevljima a put, kanjonom Tare, prema Mojkovcu jedina je veza Žabljačana sa unutrašnošću države.

Mnogo povoljniji vremenski uslovi omogućili su aktivnosti na magistrali prema Šavniku.

Oko 14 časova snjegočistači "Crnagoraputa", iz pravca Žabljaka, stigli su do tunela Ivica. Sa druge strane tunela u petak su se sa strmina Ivice na put obrušile lavine koje kroz koje su istog dana i večeri putari napravili proboj.

"Iz Šavnika imamo informaciju da se u Grabovici na putu nalazi nova lavina visoka oko deset metara. Koliko je duga nemamo podatak. Očekujem do mraka da izvršimo proboj i te i eventualnih drugih lavina. Saobraćaj se ne može uspostaviti jer proboj puta ne znači da je saobraćajnica u funkcionalnom stanju. Danas svakako to ne možemo postići", kazao je "Vijestima" šef stacionara "Crnagoraputa" na Žabljaku Sveto Anđelić.

Galerija

Bonus video: