Ljekovi na recept u 109 privatnih apoteka

Ljekove na recept u privatnim apotekama dobijaće građani u Podgorici, Nikšiću, Bijelom Polju, Baru, Herceg Novom, Beranama, Kotoru, Budvi, Pljevljima, Tivtu, Ulcinju Plavu, Cetinju, Danilovgradu, Kolašinu, Mojkovcu i Rožajama
1 komentar(a)
Apoteka, Foto: Boris Pejović
Apoteka, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.03.2015. 13:04h

Građani će od sjutra, ponedjeljka 9. marta, moći da uzimaju ljekove na recept u 109 privatnih apoteka koje su potpisale ugovor sa Fondom za zdravstveno osiguranje (FZO).

U Podgorici je 46 privatnih apoteka potpisalo ugovor sa Fondom.

Ljekove na recept u privatnim apotekama dobijaće građani u Nikšiću, Bijelom Polju, Baru, Herceg Novom, Beranama, Kotoru, Budvi, Pljevljima, Tivtu, Ulcinju Plavu, Cetinju, Danilovgradu, Kolašinu, Mojkovcu i Rožajama.

U Andrijevici, Gusinju, Petnjici, Šavniku, Žabljaku i Plužinama nijesu se javili privatnici koji bi izdavali ljekove na recept u svojim apotekama.

Direktor FZO Kenan Hrapović je kazao da će sa privatnom apotekom biti raskinut ugovor ukoliko osiguranici budu uskraćeni za dobijanje ljekova na recept.

„Privatne apoteke potpisale su ugovor da imaju i isporučuju ljekove iz kompletnog asortimana koji je definisan i ugovornim odnosom, odnosno listu ljekova iz tendera koju je već raspisao Montefarm. Fond ce kontrolisati taj dio ugovora i u skladu sa tim ce se ponašati“, naglasio je Hrapović.

Vlada je u četvrtak konstatovala da će realizacija ugovora sa 109 privatnih apoteka doprinijeti boljoj dostupnosti i kvalitetu snabdijevanja ljekovima, jer će osiganici FZO recepte koje propisuju izabrani doktori moći da realizuju pod jednakim uslovima u privatnim i apotekama Montefarma.

Bonus video: