Forum žena SDP posjetio Kliniku za onkologiju KCCG

64 pregleda 1 komentar(a)
rak dojke, Foto: Shutterstock
rak dojke, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.03.2015. 10:14h

Predstavnice Foruma žena Socijaldemokratske partije Podgorice su praznik žena, 8. mart, obilježile posjetom klinici za onkologiju Kliničkog centra Crne Gore u društvu doktora Đorđa Suhiha.

"Žene su oduvjek bile borici, boreći se za svoja prava, pravo glasa, pravo na vidljivost u svim društvenim sferama… Ženama na danjašni dan osim poklona i čestitki treba odati priznanje za hrabrost, istrajnost u borbi za svoja prava i doprinos čovječanstvu. Imali smo priliku da posjetimo žene najveće borce od svih nas - žene koje se uz nadljudski napor bore za svoje zdravlje, suočavajući se sa opakom bolešću", navodi se u saopštenju Foruma žena SDP.

One su podsjetile da su u prethodnom periodu organizovle u više opština predavanja na temu "Prevencija i rano otkrivanje raka dojke i raka grlića materice", kako bi se podigla svijest javnosti, a prije svega žena, na koji način da preventiraju pojavu ovog oboljenja.

"Svakako da je najefikasniji lijek protiv raka njegovo otkrivanje u ranoj fazi. Zato apelujemo na žene da se posvete sebi i svom zdravlju kroz redovne kontrolne preglede, zdravu ishranu i fizičku aktivnost, poručeno je iz Foruma žena SDP Podgorica ovom prilikom. Uz najiskrenije čestitke za što brži i uspješnije oporavak, predstavnice Foruma žena Socijaldemokratske partije Podgorice, uručile su ženama koje se nalaze na Onkološkom odeljenju prigodne poklone, sa nadom i željom da će uspješno okončati najtežu od svih bitaka, bitku sa bolešću - bitku za život", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: