Pojedina sela i dalje u mraku: Brojna oštećenja na mreži

Ekipe EPCG su uspjele da obezbijede napajanje za dio seoskog područja u opštini Pljevlja , ali je i dalje značajan broj sela u okolini Pljevalja bez struje
68 pregleda 1 komentar(a)
struja, Amerika, Foto: Reuters
struja, Amerika, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.03.2015. 19:17h

Napajanje strujom gradskih područja svih opština u Crnoj Gori je stabilno, dok su pojedina sela i večeras u mraku zbog brojnih oštećenja na mreži, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Kako su naveli, izuzetno jak vjetar uzrokuje probleme na mreži, zbog čega dolazi do prekida u napajanju sela i prigradskih naselja u opštini Danilovgrad.

“Ekipe su i dalje na terenu i u otežanim uslovima, zbog jakog vjetra, pokušavaju da otklone brojna oštećenja na mreži”, kaže se u saopštenju.

Kompletno prigradsko područje i dio seoskog u kolašinskoj opštini je danas dobilo napajanje električnom energijom, ali će, kako su kazali iz EPCG, zbog ozbiljnosti i brojnosti oštećenja uzrokovanih obilnim sniješnim padavinama i jakim vjetrom, bez struje i dalje ostati dolina Morače, Rovca i Crkvine.

Prema njihovim riječima, napajanje je obezbijeđeno za gotovo sve potrošače u Vraneškoj Dolini u opštini Bijelo Polje.

Ekipe EPCG su uspjele da obezbijede napajanje za dio seoskog područja u opštini Pljevlja , ali je i dalje značajan broj sela u okolini Pljevalja bez struje.

Sanaciju, kako je pojašnjeno, otežavaju neprohodni putevi, ali i složenost oštećenja koja u značajnom broju slučajeva uzrokuje dodatni teret od rastinja koje je vjetar nanio na vodove.

Olujni vjetar uzrokovao je brojna oštećenja i na 35 kV dalekovodu prema Čevu, zbog čega će bez struje biti i dio Katunske nahije.

U seoskom dijelu Podgorice bez struje su Pelev Brijeg, Lutovo, Seoštica i Bolje Sestre, kao i dio Lijeve Rijeke.

“Pomenuta područja će večeras, bez obzira na zalaganje ekipa EPCG, ostati bez napajanja električnom energijom”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: