Knežević: Džaba osude kad ljekari i dalje rade

Kada iritiraju nadležne, može li iko zamisliti kako je roditeljima
4 komentar(a)
protest roditelja Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
protest roditelja Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 07.03.2015. 08:15h

Slaviša Knežević, otac bebe preminule u bjelopoljskom porodilištu, ocijenio je da je nevjerovatno da ljekari Tomislav Jeremić i Haka Tahirović i dalje rade, nakon što su njihovo ponovno angažovanje osudili ministar pravde Duško Marković i predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.

On se pita ko još treba da osudi povrtak na posao ljekara osumnjičenih za infekciju pete beba u porodilištu, i da li će se o tome izjasniti i premijer i predsjednik.

"Kada nadležni kažu da osumnjičeni za teška djela protiv zdravlja ljudi iritiraju na ovaj način, da li iko može da zamisli koliko iritiraju nas roditelje, koji smo prošli teške muke zbog njih”, kazao je Knežević juče ispred kapije Bolnice, gdje sa ostalim roditeljima protestuje.

Roditelji zahtijevaju da se udalje sa posla ljekari koji su angažovani nakon jednoipomjesečnog pritvora u kojem su bili zbog infekcije u porodilištu do koje je došlo sredinom novembra prošle godine.

Roditelji su istakli da će nastaviti proteste ispred, najavivši da sljedeće sedmice planiraju da dođu sa suprugama, djecom i bebama.

Predrag Karišik, otac jedne od zaraženih beba, ocijenio je da je potpuno shvatljiva odluka Upravnog odbora Bolnice da ljekari mogu da rade, istakavši da je “cijeli grad” mogao da vidi da se Jeremić “sastajao u kafićima” sa dvojicom članova tog tijela.

“Gledao sam kako izlaze iz kafića, i dan poslije toga je uslijedila ovakva odluka Upravnog odbora“, kazao je Karišik.

Tužilaštvo sumnjiči dvoje ljekara za teška djela protiv zdravlja ljudi, za šta je zaprijećena kazna od dvije do 12 godina zatvora.

Bonus video: