Odnosi Kosova i Crne Gore dobar primjer u regionu

87 pregleda 5 komentar(a)
Valon Murati, Slobodan Vujičić, Foto: Udruženje Crnogoraca Kosova
Valon Murati, Slobodan Vujičić, Foto: Udruženje Crnogoraca Kosova
Ažurirano: 06.03.2015. 20:38h

Ministar za dijasporu Kosova, Valon Murati, susreo se sa predsjednikom Udruženja Crnogoraca Kosova, Slobodanom Vujičićem.

Murati je naglasio da je Uduženje Crnogoraca Kosova most spajanja između Kosova, crnogorske zajednice u Kosovo i Crne Gore.

On je naglasio da dobrosusjetski odnosi između dvije države Kosova i Crne Gore mogu biti dobar primjer u regionu, ali da saradnja može biti jača i sadržajnija u obostranom interesu Kosova i Crne Gore i njihovih građana.

"Murati se informisao oko zahtjeva Crnogoraca da budu ustavno pravno priznati i adekvatno zastupljeni u Skupštini Republike Kosova. Oni su takođe razgovarali oko mogućnosti unapređenja pozicije Albanca u Crnoj Gori i Crnogoraca u Kosovo kao značajan faktor stabilnosti i unapređenja sveukupnih odnosa dvije države", navodi se u saopštenju Udruženja Crnogoraca Kosova.

Vujičić i Murati su se saglasili da je potrebno ujediniti napore kosovske i crnogorske dijaspore ka zajedničkom cilju a to je što brži prijem Kosova i Crne Gore u porodicu evroatlanskih država.

"Udruženje Crnogoraca Kosova nastavlja sa aktivnostima u cilju afrimacije crnogorske zajednice na Kosovu i uskoro očekuje niz sastanaka na najvišem nivou sa zvaničnicima Vlade Kosova, kao i projekte u interesu domovine Kosova i matične nam države Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: