Na ulicama Podgorice cvjeta nelegalna trgovina

”Ne znam šta je gore, da se ne radi ili da se ovo radi, ali nemam drugog izbora”, kaže Persa Šćepanović
125 pregleda 23 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2015. 20:14h

Na mnogim lokacijama u gradu, povećan je broj uličnih prodavaca. Prodavci se mogu vidjeti kod nekadašnje Male pijace, u Ulici Ivana Vujoševića, u Bloku pet, centru, a najviše ih je ispred pijace u “Gintašu”.

Zakupci u “Gintašu” žalili su se “Vijestima” da im prodavci sa ulice ispred tog tržnog centra prave nelojalnu konkurenciju i da Komunalna policija “ne može da stane na kraj nelegalnoj prodaji”.

Na ulici nude čarape, cigare, CD-ove, povrće, voće, jaja, kućne potrepštine... Prodavci su uglavnom starije dobi, ima i mlađih, a na ulici većina prodaje jer tvrde da ne mogu da se zaposle ili su im primanja mala da bi prehranili porodice.

"Ne znam šta je gore, da se ne radi ili da se ovo radi”, kazala je Persa Šćepanović, koja ima 74 godine.

Ona već četiri godine prodaje rukotvorine i domaće povrće, da bi zaradila za školarinu unučadima, jer u porodici niko ne radi. Radila je 30 godina kao čistačica za platu od 170 eura, a kako tvrdi ima dana kada ne može zaraditi ni 20 centi.

Iako tvrdi da je ružno to što radi, navodi da nema izbora. Od Komunalne policije, ulični prodavci, stalno moraju bježati i tražiti druge lokacije.

Nekoliko uličnih prodavaca “Vijestima” je kazalo da su ih iz Komunalne policije više puta tjerali, zaplijenili im robu i pisali kazne od 35 eura do 300 eura.

Prodavac, koji je želio da ostane anoniman, tvrdi da već 20 godina od toga izdržava pet članova porodice i da mjesečno može zaraditi od 200 do 300 eura.

Galerija

Bonus video: