Nije proglašen prvorangirani za idejno rješenje turističkog kompleksa hotela Delfin

„Nakon detaljne analiza svakog rada, razmjene mišljenja i stavova članova komisije, konstatovano je da nijedan nije zadovoljio sve tražene uslove da bi se izdvojio kao prvorangirani“, navodi se u saopštenju
0 komentar(a)
hotel Delfin, Foto: Slavica Kosić
hotel Delfin, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 06.03.2015. 16:19h

Na konkursu za idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje turističkog kompleksa hotela Delfin u Herceg Novom, nijedan od sedam dostavljenih radova nije zadovoljio sve tražene uslove, kako bi se izdvojio kao prvorangirani, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

„Nakon detaljne analiza svakog rada, razmjene mišljenja i stavova članova komisije, konstatovano je da nijedan nije zadovoljio sve tražene uslove da bi se izdvojio kao prvorangirani“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da je, u drugom krugu glasanja, odlučeno da drugu nagradu, od po osam hiljada eura, ravnopravno podijele radovi pod šiframa „Mlado_od_delfina“ i „58125822“.

Komisija je odlučila i da treću nagradu, od po četiri hiljade eura, dobiju radovi pod šiframa „Sky05“, „Retro“ i „2518“, dok su radovi pod šiframa „Iruka“ i „Viktorija“ otkupljeni za po dvije hiljade eura.

Iz Ministarstva, koje će naknadno organizovati izložbu radova, saopšteno je da je na konkurs pozvano 16 učesnika, od kojih je 12 prihvatilo poziv i dostavilo ukupno sedam radova.

„Nakon pregleda konkursne dokumentacije konstatovano je da svi radovi ispunjavaju propozicije konkursa. Od učesnika se očekivalo da arhitektonsko oblikovnim rješenjem naprave odgovarajući prostorni i funkcionalni kvalitet objekta, uz postizanje ambijentalne i pejzažne usklađenosti“, kazali su iz Ministarstva.

Taj Vladin resor je, u cilju valorizacije postojećih potencijala i projektovanja sadržaja kojim će se povećati stepen kvaliteta turističkih usluga, 30. decembra raspisalo konkurs za idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje turističkog kompleksa hotela Delfin. Investitor za izradu konkursnog rješenja i izgradnje objekta je kompanija Carine iz Podgorice.

Iz Ministarstva su objasnili da izrada idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ima za cilj proširenje luksuznog turističkog kompleksa hotela Delfin dodatnim sadržajima za sport i rekreaciju, kao i smještajnim kapacitetima, koji će doprinijeti valorizaciji i povećanju kvaliteta prostora, ekskluzivnosti ponude i stvaranju uslova za cjelogodišnje funkcionisanje turističkog kompleksa.

Oni su saopštili da su u žiriju koji je odlučivao o nagradama, pored predsjednika, arhitekte Nebojše Adžića, bili građevinski inženjeri Rina Ivančević i Slavica Ukropina, ekonomista Stanko Zloković i arhitekta Slobodan Bobo Popović.

Bonus video: