U KCCG urađene složene operacije nosa i sinusa

Iz KCCG je saopšteno da nova metoda podrazumijeva da se kroz nozdrve ulazi kamerom, što omogućava hirurgu da preciznije koristi instrumente u svim pravcima
611 pregleda 1 komentar(a)
KCCG operacija, Foto: KCCG.me
KCCG operacija, Foto: KCCG.me
Ažurirano: 06.03.2015. 15:06h

Tim ljekara Kliničkog centra Crne Gore i Kliničko-bolničkog centra "Rebro" iz Zagreba uradio je dvije složene operacije nosa i sunusa novom metodom - funkcionalnom endostopskom hirurgijom sinusa.

Iz KCCG je saopšteno da nova metoda podrazumijeva da se kroz nozdrve ulazi kamerom, što omogućava hirurgu da preciznije koristi instrumente u svim pravcima.

"Oporavak poslije operacije znatno je kraći i lakši, a najčešće se zdravstveni problem riješi nakon prve operacije", piše u saopštenju.

Istakli su da je njihov partner u ovom projektu Klinika za bolesti uha, grla i nosa i hirurgiju glave i vrata KBC-Zagreb, koji su u Hrvatskoj odlukom Ministarstva zdravlja, referentni centar za ovaj vid hiruškog liječenja:

"Ovim se stiču uslovi da se pacijenti više ne upućuju na liječenje van Crne Gore...".

Operacije uradili otorinolaringolozi dr Elvir Zvrko i dr Gorazd Poje, specijalista anesteziolog dr Dejan Leković, instrumentarke Stana Vujović i Svetlana Pavićević i anestetičarka Rajka Mugoša.

Bonus video: