Većina seoskih puteva u Kolašinu neprohodna

Put do Ski centra Kolašin 1450 redovno se čisti. Na Ski centru je sve spremno za goste tokom vikenda. Kako su kazali u tom preduzeću, sve žičare i ski liftovi su u funkciju, a staze uređene
93 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2015. 14:29h

Mehanizacija kolašinskog "Komunalnog" preduzeća ni danas nije stigla do većine prigradskih naselja. Saobraćajnice i u naseljima, koja su udaljena svega nekoliko stotina metara od centra grada su prohodne samo za pješake. Mještani tvrde da već drugi dan ni trenska vozila ne mogu u naselje preko Svinajče.

U tom naselju gosti jednog privatnog pansiona prijepodne su samoincijativno lopatama očistili izlaze iz garaža i prilaz ulici. Vlasnik pansiona Ivica Jovanović kaže da ima razumijevanja za nadležne, ali da očekuje da će tokom vikenda gosti moći automobilima do njegovog objekta.

"Moji gosti su samoincijativno uzeli lopate i čistili. Ništa nije alarmantno još, nije problem ni što smo čekali, ali poslijepodne očekujem veću grupu gostiju i nadam se da će do tada saobraćjnica u ovom naselju biti očišćena", kazao je Jovanović.

Kako je za "Vijesti" kazao direktor "Komunalnog" Stojan Bulatović, ulice u nekim prigradskim naseljima biće čišćene tek sjutra.

"Ne možemo da stižemo. Sva raspoloživa mehanizacija je neprekidno na terenu. Veliki trud smo uložili u čišćenje užeg gradskog jezgra. Neke saobraćnice u prigradskim naseljima, iako su očišćene juče, danas su opet u lošem stanju. Očistili smo glavnu ulicu u naselju Breza, čisti se trenutno u naselju Pažanj i prema Željezničkoj stanici. Mehanizacija juče nije uspjela da se probije ka Dulovinama, pa ćemo i danas pokušati, a ponovo će se čistiti i u sportskoj zoni. Preko 20 sati mahanizacija je bila na terenu, a zbog intezivnih padavina nema odgovarajućeg efekta", rekao je Bulatović.

Do većine kolašinskih sela i dalje se ne može automobilima. Čišćenje tih saobraćajnica na red će doći tek narednih dana.

Put do Ski centra Kolašin 1450 redovno se čisti. Na Ski centru je sve spremno za goste tokom vikenda. Kako su kazali u tom preduzeću, sve žičare i ski liftovi su u funkciju, a staze uređene.

U dijelu kolašinske opštine ni danas nema uredno snabdijevanje električnom energijom. Donjomoračka, gornjomoračka i rovačka sela, kao i Prekobrđe Lipovo i dalje su bez struje. Kako su kazali u kolašinskoj Elektrodistribuciji snijeg je oštetio na stotine stubova na području Donje i Gornje Morače.

"Situacija je nešto bolja, iako ima kvarova, na elektro mreži prema Mateševu i Barama Kraljskim. Naše ekipe su na terenu, pa očekujemo i da mještani Lipova do kraja dana dobiju struju", kazali su u Elektrodistribuciji.

Galerija

Bonus video: